Sommer terrassevine smagekassen

Den helt rigtige smagekasse til hygge på terrassen
StkPris
1+765,00kr.
765,00kr.
Føj til ønskeliste

Sommer terrassevine smagekassen 2023

Solen varmer. Luften sitrer af sommer. Det hele er lidt federe. Det skal nydes 100%

Derfor har vi skabt en lækker sommer smagekasse fuld af lækre vine, der virkelig øger hyggen på terrassen eller i haven i uanede mængder. Det bliver så lækkert.

Glæd dig til at nyde:

La Java Sauvignon Blanc

Denne friske lækkerbisken er skabt på Sauvignon 100%, der høstet i oktober hvor de er allermest modne, hjulpet godt på vej af en meget solrig september.

Druerne ligger i egen juice og macererer i 12 timer for at suge aromaer ud af druerne. Herefter presses de og koldfermenterer så ved ca. 15°C. Vinen hygger sig så med modning på bundfaldet, hvor der røres nu og da for at give vinen mere karakter.

Farven er gylden med grønne stænk. Duften eksploderer i næsen med typiske Sauvignon Blanc noter af eksotiske frugter blandet med forsigtige strejf af solbærblade. Smagen bliver længe i munden og mærkes frisk og lækker, hvor der afsluttes med noter af grapefrugt og ananas.

Xitxarel-lo

Uden tvivl en af vores bedste hvide vine til prisen, lavet på Xarello-druen, som ellers mest bruges til produktion af Cava. Det giver vinen en lille bitte smule fedme og en lækker rundhed.

Farven er svag gul med hints af grøn, aromaerne er frugtige med vægt på æble, pære og et touch af citrus og blomster. Undertoner af jasmin og fennikel anes. Smagen er lækker og frisk med en blød finish, hvor noter af hvide frugter matcher Xarello-druens tyngde rigtig fint. Faktisk er dette en super god terrassevin, som sagtens kan nydes solo eller til lette sommerretter.

Og har du cataloniere ved bordet, er den et must, bare fordi der på flasken står skrevet en masse sjove catalanske bandeord som erstatning for den gængse etikette.

Fun fact: Vinen er lavet på druen Xarello, så navnet XitXarel-lo er et fint lille ordspil sådan á la chit chat.

Bob Singlar Rosé

Bob Singlar rosé er skabt i samspil med den verdenskendte DJ, Bob Sinclar. Det er en lækker rosé, fri for Provence-snobberi. Et lækkert remix af Vermentino og Merlot bringer rytmerne af lette tanniner og krydderier frem. Vinen er ufiltreret og indeholder en minimal mængde sulfitter.

Damea Rosato Bio

Denne rosé er en fantastisk tørstslukker. Den scorer fuld plade på rosébingo med masser noter af roser, citrusfrugter, melon og tropicana. Den har et snert af stængelplanter i eftersmagen, så forvent lidt rabarber og selleri.

I Verona, er de glade for at blande druerne for at opnå den optimale vin. Her har vi en god blanding af Pinot Grigio (60%), Refosco dal Peduncolo (25%) & Pinot Noir (15%). Pinot Grigioen giver lethed, Refosco giver farve og kraft, og Pinot Noir fremhæver syren. Etiketten er lavet af vores gode ven, den australske kunstner Stefano Ives. Fin balance mellem aromaer, syre og mineralitet.

Nyd den til pastaretter med tomat eller stegt fisk. Den går også til fjerkræ eller kalvesteg. De 12% alkohol nydes bedst mellem 12-14 grader i flasken.

Eve Chardonnay

Denne flaske indeholder præcis hvad etiketten indikerer: 100% æblelækker Chardonnay. Druerne kommer fra Evergreen Vineyard på skråningerne over Colombia River i Washington State. Dette område producerer druer med en sublim mineralkarakter og god syre.

Hvor den amerikanske version normalt er kendetegnene ved at være så massivt fadlagrede og frugtsøde, at man nærmest ikke kan smage, hvilken drue, der er tale om, så er denne Chardonnay tro mod sine franske rødder. Vinen er frisk og fuld af hopla, men stadig rund med sin variation af aromaer af sødt, frisk æble, asiatisk pære, hvide blomster, et touch a citrusfrugter og en mineralitet, der tager den til det næste niveau.

Vi elsker navnets og etikettens reference til Adam, Eva og den forbudne frugt – for når først flasken er åben, er det meget svært at undgå synden ved at drikke det hele. Der er ikke noget at sige til, at denne vin er en bestseller.

Bardos D.O. Rueda Verdejo

Tilbage i 2004 søgte Vintae efter nye regioner med potentielle til at producere gode vine. Her i Rueda fandt man at Verdejo gav meget aromatiske vine. Området ligger i hjertet af Castilla y Leon.Arbejdet  afspejler det castilianske landskab og klima. Med stor respekt for netop druerne opnår de hos Bardos  vine med en elegance og finesse.

Det er de høje temperaturer forskelle mellem nat og dag, som giver disse meget balancerede vine. Vinen ligger sur lie i 2 måneder. Næsen er intens tropisk frugt som ananas og passionsfrugt samt lime/citrus, som er klassisk for Verdejo. Smagen udvikler sig fløjlsblød og har en lang eftersmag. Der er masser af syre til at vinen bliver harmonisk og skøn.

Prøv den til fish tacos eller søtunge, men den er også et godt match til oste som Manchego, Pecorino.

Friske krydderurter, nyslået græs, en flot rund vin med rundhed, fylde og masser af frugt.

Ekstra-Bladet: 5 stjerner

Masser af fersken i duften. En fyldig og vellavet Verdejo fra Rueda med flot frugtintensitet af gule æbler, fersken og citrus. Lang frugtig afslutning. 90 point.

Produkttype

Indhold

300

Alkohol

0

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv