Spanien smagekasse – passion på flaske

Lækker spansk smagekasse
StkPris
1+838,00kr.
838,00kr.
Føj til ønskeliste

Spanien smagekasse – passion på flaske

 

Matsu, El Recio

El Recio fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Druerne kommer fra 90-100 år gamle stokke, “der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen lagret en del længere end lillebroren El Picaro, hele 14 måneder på gamle fade.

Resultatet er en “fullbodied” vin med masser af kraft og energi. Farven er intens rubinrød og i næsen fornemmes de mange lag fra fadlagringen, både chokolade, vanilje og modne sorte frugter. I ganen er den rund og silkeblød med et diskret hint af glycerin-fedme og en interessant lang mineralsk eftersmag.

Her er altså power fra ”tyre-druen” men samtidig en behagelig blødhed. Dog er det ikke en vin til små piger og ditto salater, men derimod et godt selskab til herremiddagen.

Fun fact: Modsat etiketten på El Viejo, som rent faktisk er en gammel vinmager fra Toro, så er manden på denne flaske en hollandsk skuespiller bosat i Barcelona. Han er altså blevet castet som model til etiketten, og det har han med tiden fået udnyttet til fulde. Hver gang han spotter en flaske med sit eget fjæs på, går han nemlig ind i den pågældende butik eller vinbar og påstår, at han har en aftale med vinhuset om, at han må få en gratis flaske.

Det lille trick bruger han så tit, at Vintae er ved at være lidt træt af ham. Går den, så går den. Alle tre vine fra Matsu-serien er lavet på Tempranillo, som høstes på et højt plateau i Toro. Her er klimaet barsk, med solbagende dage og iskolde nætter, så det er benhårdt at være vinstok (og vinmager) her. Toro betyder ”tyr” på spansk, og det er lige præcis, hvad der karakteriserer disse vine: en stor, svedende, gammel tyr, der er stædig som bare pokker.

“Tempranillo fra Toro. Ganske intens i smagen med brombær, mocca og krydderier pakket ind i en fin syre. Frisk og imødekommende med en flot lang krydret afslutning.

5 stjerner, 90 point – spritnyt.com”

Bardos Crianza

Vinene fra Bardos er lavet på druer fra nogle af de ældste vinmarker i D.O Ribera del Duero, og afspejler det Castilianske landskab og klima. Med stor respekt for netop druerne opnår de hos Bardos at skabe vine med en elegance og finesse.

Romantica Crianza er lavet på Tinta del País (som er den samme drue som Tinta del Fino, Tinto del Toro og Tempranillo, for lige at gøre det ekstra besværligt) og den har fået minimum et år på fad og et år på flaske.

Det giver en tæt og robust vin, med en dyb kirsebærrød farve og mørkviolet kant. I næsen er de modne mørke frugter fremtrædende med noter af tobak og læder fra fadlagringen. Den er silkeblød i ganen med en god struktur og en tydelig friskhed, som komplementerer de velbalancerede tanniner.

Morra o Conto Albariño 2021

Morra o Conto er Pablos bedst sælgende vin. Morra o Conto, betyder på galisisk “That’s it”, og det er lige hvad det er.
Sådan skal Albariño smage fra sub zonen Val do Salnes. Vinen har ligget 4 måneder på kvas, og har kun rundet vinen en lille smule. Den er frisk, med en skarp syre, med smag af havsprøjt fra det store hav.
Masser af mineralitet og frisk citrus, en darling til et hvert skaldyrsfad!

Lopez de Haro Crianza

Tempranillo, Garnacha og Graciano fra 2019 med minimal sulfittilsætning. Druerne blev håndhøstet i oktober. Herefter fulgte 8-10 dages maceration og gæring på gær fra druernes egne skin. Vinen har fået 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 10% var nye fade. 14% alkohol.

2019 var en umiddelbart tør årgang i Rioja med regn på de rigtige tidspunkter.

Noter: Mørk og moden frugt, fløde, kakao og vanilje. Blød finish med lakrids, kirsebær og krydderier.

Lopez de Haro Blanco

Her får du en kompleks og fyldig hvidvin på 12,5%. Farven er smuk og strågul. I næsen møder du moden frugt, dadler og banan. Druerne er høstet med håndkraft i de gamle Viura vinmarker i Rioja. Området hedder San Vicente de la Sonsierra. Druejuicen ligger 3 måneder på franske egefade. I munden er smagen frisk og fyldig. Eftersmagen er lang, balanceret og behagelig.

Anmærkninger og priser:

  • Best Value White
    • Wines from Spain Awards 2016. årgang 2015.
  • Gold Medal
    • Monovino Awards, monovarietal wines. 2015. årgang 2014.
  • 88 points
    • Wine Enthusiast Magazine 2016

El Xitxarel-lo

Uden tvivl en af vores bedste hvide vine til prisen, lavet på Xarello-druen, som ellers mest bruges til produktion af Cava. Det giver vinen en lille bitte smule fedme og en lækker rundhed.

Farven er svag gul med hints af grøn, aromaerne er frugtige med vægt på æble, pære og et touch af citrus og blomster. Undertoner af jasmin og fennikel anes. Smagen er lækker og frisk med en blød finish, hvor noter af hvide frugter matcher Xarello-druens tyngde rigtig fint. Faktisk er dette en super god terrassevin, som sagtens kan nydes solo eller til lette sommerretter.

Og har du cataloniere ved bordet, er den et must, bare fordi der på flasken står skrevet en masse sjove catalanske bandeord som erstatning for den gængse etikette.

Fun fact: Vinen er lavet på druen Xarello, så navnet XitXarel-lo er et fint lille ordspil sådan á la chit chat.

Produkttype

Indhold

300

Alkohol

0

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv