Spar 20% v/1 stk.

Spansk Jumilla Smagekasse

6 lækre flasker fra spanske Jumilla
StkPris
1+707,00kr.
707,00kr.
Føj til ønskeliste

Spansk Jumilla Smagekasse

Vi har samlet 6 gode flasker vin fra den spanske vinregion Jumilla, der især er kendt for deres Monastrell-vine.

Vi har fundet vine fra to forskellige vinproducenter med meget forskelligt udtryk, både i stil og visuel identitet. Her er der virkelig value for money, så køb en kasse eller to, så giver vi fragten.

Kassen indeholder:

Parajes del Valle Macabeo Orange 2021

Fra Jumilla højt oppe på Mesetaen (850 meter), hvor der er lange varme dage og kølige nætter, lige som vinen gerne vil have det. Vinen er imødekommende og let, med et hint af citrus og sødmefyldte blomsterenge. Flot orange farve.

Druerne ligger med skinkontakt i 15 dage, presses let og ligger så “sur lie” i flere måneder. Der anvendes mindre druer for at bringe de mange smagsnuancer i spil i vinen.

Parajes del Valle har lavet serien med håndskrevne etiketter for at ramme en stil, hvor vinene er mere umiddelbare og lette.

Virkelig god til grillet eller røget fisk.

Parajes del Valle Macabeo Blanco

Fra Jumilla højt oppe på Mesetaen (850 meter), hvor der er lange varme dage og kølige nætter, lige som vinen gerne vil have det. Vinen er imødekommende og let, med et hint af citrus og sødmefyldte blomsterenge.

Druerne plukkes nænsomt og den pressede juice fermenterer i ståltanke inden de ryger videre og afslutter deres fermentering i cementæg.

Den her vin går rigtig godt sammen med pasta med muslinger eller andre typer af fisk og skaldyr.

Parajes del Valle Monastrell

Fra plateauet 900 meter oppe, med næsten ingen regn, masser af sol om dagen og køligere nætter, er ofte hvad vinproducenter leder efter. Masser af frugt, integrerede tanniner og masser af solskin.

Fermentering af denne vin starter i ståltanke, men rykkes over i cementæg efterfølgende.

Farven rubinrød. Noterne, der rammer din næse, er elegante aromaer af røde frugter og krydderurter. Smagen er meget ren og Monastrell med en lang og delikat afslutning.

Nyd den til f.eks. salater, grill-retter, pasta, ost eller lækkert kød.

Finca Bacara, 2xSkull – ØKO

What’s not to like?

Masser af frugt, et hint af vanille fra de 3 måneder på fad, masser af mørk frugt i næsen, en bid af lidt chokolade, og så et ordentlig skud alkohol, der er godt integreret i vinen.

“Monastrell fra Jumilla i det østlige Spanien. Fyldig og frugtigt udtryk. Imødekommende med masser af bærintensitet, pæn balance og fin længde.”

4 stjerner, 89 point – spritnyt.com

Finca Bacara, Yeya Blanco

De gode folk bag vineriet har valgt at kalde vinen for Yeya, La diosa del Mar – Yeya, Havets gudinde.

Vinen er lavet på de 2 druer Chardonnay og Muscat de Alejandria, og de siger at Chardonnay’en er ligesom en kraftig bølge der slår ind over land, hvor Muscat de Alejandria, er de bløde efterdønninger.

Poetisk, og meget rammende for vinen, der viser sin power i næsen, med noter af honning, citron og tropiske frugter. I munden bliver vinen rund og rar, med moden frugt og varme.

Finca Bacara, Red Skull

Som sin næsten navnebror, Time Waits for No One – 2xSkull

Her er der fokus på frugt, fad og kraft. Her har den fået et ekstra skud af franske og amerikanske fade (6 mdr), der gør at der er lidt mere krydderi, lidt mere som ristet brød, og så bare mere intens i smagen.

“Fyldig kødfuld monastrell fra Jumilla. Pæn intensitet med sorte bær, animalske noter, krydderier og violer i smagen. Savner lidt i syren ellers ganske pæn vin.”

4 stjerner, 89 point – spritnyt.com

Produkttype

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv