Vinedos Ruiz Jimenez Tempranillo Blanco – ØKO

Spansk uskyld og ungdommelighed.
StkPris
1+129,00kr.
6+109,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste
  • Cedertræ
  • Citron
  • Kvæde
  • Mandel
  • Pære

Tempranillo Blanco

Rioja, Spaniens højborg, hvor vi tilbage i 1980’erne drak Faustino og Siglo Sacco med masser af fad og overekstraherede vine direkte fra varmeapparatet. Vi kunne ikke få nok af de røde, varme vine.

Heldigvis er vi kommet videre og Ruiz Jimenez’ vinmager Patricia har fat i den lange ende med sine økologiske vine, hvor der er minimal intervention (ja, ja, nogen kalder det naturvin).

Det er så godt kommet igen Rioja! Ja, den er god nok druen er Tempranillo, og den er hvid. Så ikke bare en rød Tempranillo, hvor saften er presset og drueskindet taget fra, for ikke at give farve. Det er ikke så tit man ser en vin på denne drue. Det er en vin, som har fået 3 måneders fad. I næsen har du florale og frugtige noter, som bakkes op af en smule røg og honning. Der er også en hint af fad. Det er en blød og balanceret vin og med fin dybde. God syre og en lille note af røg.

En lækker vin til en række fiskeretter, eller som ledsager til asparges og artiskokker. Vinen er lidt småfed pga. den malolaktiske fermentering og med et minimum af sulfitter får den det naturlige præg af mandler, modne hvide pærer og lidt hengemthed.

Nyd Kenn og Kirstine på slap line, mens de smager vinen.

Produkttype

Naturvin

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

EAN/Gtin

8436015970700

Økologisk

Sulfitter

Ja

Årgang

2017

Indkøbskurv