TEO Tinto Joven

Saft og kraft, med masser af krudt og kugler
StkPris
1+185,00kr.
6+157,00kr.
Føj til ønskeliste

TEO Tinto Joven

031 Tinto Joven – den farvede udgave af Joven vinene fra TEO og Shukhrat Khakimov.

En lækker naturvin fri af fordomme, fuld af energi og forbundet til naturen. Her er fuld smæk på alt det gode ved rødvin.

Alicante, der fik sin DO status i 1957, er beliggende på Middelhavskysten Costa Blanca i det sydøstlige Spanien, og byen er hovedstad for Valencia provinsen. Området er kendt for sine smukke strande, milde klima og historiske byer. Valencia hører til et af de varmeste vinområder i Spanien, og ligger på samme breddegrad som eksempelvis Italiens Toscana og USA’s Nappa Valley, og har en lang historie med vinproduktion.

Der kommer en hel del masseproduceret og dermed prisvenligt vin fra området, som måske fremstår uden de store nuancer, men heldigvis findes en række små producenter, der med fokus på kvalitet frem for kvantitet, er ved at ændre områdets image.

Udsprunget fra denne ”nye” generation, der sætter begreber som tradition, bæredygtighed og dyrkning af mere utraditionelle sorter natur i højsædet, finder vi Shukhrat Khakimov fra vinhuset Viticoltores.

Shukhrat kom oprindeligt fra Kasakhstan, og han flyttede til Europa, da han var studerende. Han er uddannet fra Higher School of Agriculture i Angers i Frankrig, Polytechnic University of Valencia i Spanien og Università Cattolica Del Sacro Cuore i Italien. Alt sammen relateret til vindyrkning, vinfremstilling og terroir. Efter sin eksamen var Shukhrat blevet så forelsket i Spanien, at han med støtte fra venner og familie. besluttede sig for at blive og starte sin historie som dyrker og producent. Drivkraften i produktionen er bæredygtighed, og Shukhrat Khakimov går længere end de fleste bl.a. i sin håndtering af vandressourcer og i brug af pesticider og kemikalier.

En af de helt særlige druer Shukhrat har kastet sin erfaring og kærlighed over er Alicante Bouschet. Denne drue nyder godt af områdets varme og tørre klima med lange solrige dage og milde nætter. Alicante Bouschet er en hybrid druesort, der mellem årene 1865 og 1885 blev skabt og forædlet af Henri Bouschet ved at krydse de to forskellige druesorter, Petit Bouschet og Grenache. Druen går også under navnene Garnacha Tintorera og Alicante Henri Bouschet. Den er kendt for sin karakteristiske dybe farve. Noget af det specielle ved denne drue er, at både kødet og saften af druerne er røde, hvilket giver en intens farve til vinen. Dette adskiller sig fra de fleste røde druesorter, hvor saften er klar.

I en verden af vin, hvor kompleksitet og dybde er nøgleordene, står denne TEO/031, som  i øvrigt er første projekt fra Shukhrat Khakimovs hånd, frem som et prægtigt eksempel på, hvad druesorten Alicante Bouschet og regionen kan opnå sammen.

Tinto Joven er en lækker naturvin som er fri af fordomme, fuld af energi og forbundet til naturen. Vinen fylder glasset med en dyb, rubinrød farve, der næsten skinner som den mest intense solnedgang. Farven alene antyder en rigdom og kraft, der lover en uforglemmelig smagsoplevelse. Som i en klassisk fortælling i 3 akter, trækker den dig først ind med sin tillokkende duft. Hér afsløres mørke bær som saftige solbær og modne kirsebær, der vækker minder om lange, varme sommerdage. Under den frugtrige overflade udspilles en subtil symfoni af krydderier som vanilje, nelliker og en antydning af sort peber. Disse aromaer er vævet sammen som en elegant dans, der skaber en komplet og tiltalende næseoplevelse. Lysten til at smage bliver uimodståelig.

Ved første tår bekræfter vinen sine løfter med en overvældende, nærmest fængslende, smagsoplevelse. Rig og fyldig, omslutter den dine smagsløg. De mørke bær fra aromaen træder igen i karakter, og er nu ledsaget af en sofistikeret lagdeling af chokolade, lakrids og espresso, der tilføjer dybde til oplevelsen. Tanninerne er velintegrerede og smyger sig omkring smagen uden at dominere. Det er som at følge en narrativ bue fra begyndelsen til slutningen af hvert tår, hvor hver smagsnote afslører nye nuancer i vinen.

Vinens herligt velsammensatte struktur præsenterer en fremragende balance mellem friskhed og fylde. Syreniveauet er passende, hvilket giver vinen en opfriskende vitalitet uden at miste sin karakteristiske varme. Den fyldige struktur understreger druesortens rigdom og dybde og efterlader en behagelig eftersmag af mørke frugter, peber, urter og gran.

Afslutningen på denne Alicante Bouschet lader dig i sidste akt, reflektere over smagsrejsen, mens smagsnoterne langsomt aftager og overlader dig med en tilfreds følelse af harmoni og velbehag.

Denne Alicante Bouschet fra Valencia er uden tvivl en imponerende vinoplevelse. Den formår at kombinere de karakteristiske træk fra druesorten med regionens unikke terroir og skabe en vin, der er både kraftfuld og raffineret. Det er en vin, der er velegnet til at blive nydt ”bare” for at udforske dens mange lag. Med sin kraftfulde karakter er den naturligvis oplagt til at ledsage en velsmagende middag, hvor den snildt kan spille op imod og med rødt kød, vildt, krydrede retter eller stærk ost.

Denne vin er et ægte mesterværk og et stærkt eksempel på, hvorfor Valencia har opnået et ry som en destination for vinelskere og er et hjemsted for fremragende vine som denne Alicante Bouschet. Det er en vin, som Shukhrat Khakimov er så stolt og glad for, at han har ladet etikettens design være et fingermaleri lavet af hans søn. Vinen er skæv og anderledes, men samtidig struktureret og læskende, og der er fuld smæk på alt det gode ved rødvin.

Naturvin

Biodynamisk

Producent

Produkttype

Druer

Indhold

75

Alkohol

13,5

Vindistrikt

Økologisk

Årgang

2020

Indkøbskurv