The Prisoner Cabernet Sauvignon

Toplækker amerikansk Cabernet Sauvignon.
StkPris
1+995,00kr.
6+845,00kr.
Føj til ønskeliste

The Prisoner, Cabernet Sauvignon

The Prisoner Wine Company er beliggende på den legendariske Highway 29 i Napa Valley, og er dedikeret til at udfordre grænserne for at fremstille fascinerende vine uden begrænsninger fra traditionen. De er af fans og vinkritikere betegnet som et af de mest modige og innovative vinmærker på markedet. De har ledet genopblomstringen af luksuriøse røde blandinger fra Californien og opnået “kult”-vinstatus.

Det er med denne baggrund og vision Dave Phinney, Chrissy Wittmann og Brett Young siden 1998 i The Prisoner Wine Company, har indgået partnerskab med mere end 100 fantastiske vinavlere fra Californiens førende vindyrkningsområder, som hver især er anerkendte for deres exceptionelle vine. De er alle som én dedikerede i dyrkningen af hver deres unikke druesorter.

Dave Phinney er født og opvokset i Californien, og hans fascination af vin startede allerede i en ung alder. Han begyndte at eksperimentere med vinproduktion som teenager og fortsatte sin uddannelse inden for vin i løbet af sine år på college. I 1998 grundlagde Phinney The Prisoner Wine Company, der skulle blive en milepæl i hans karriere. Phinney er kendt for sin evne til at finde og arbejde med ekstraordinære vinmarker fra forskellige regioner. Han har rejst over hele verden for at identificere de bedste steder at dyrke druer og skabe vine af høj kvalitet. Dave Phinney er ikke kun kendt for sin vinproduktion, men også for sin entreprenørånd og innovativ tilgang til vinverdenen. Phinneys dedikation til kvalitet og hans evne til at udfordre konventionerne har gjort ham til en indflydelsesrig figur inden for vinverdenen. Hans vine er blevet hyldet af både kritikere og vinelskere verden over, og hans indflydelse strækker sig langt ud over The Prisoner Wine Company.

Chrissy kom ind i vinproduktion på en utraditionel måde. Efter at have opnået en B.S.-grad i økologi og systematisk biologi ved California Polytechnic State University i San Luis Obispo, fandt den kommende vinmager sin kærlighed til vin, mens hun analyserede jord- og spildevandsprøver på et laboratorium. Efter at have arbejdet som laboratorieoenolog vendte Chrissy tilbage til Cal Poly og opnåede sin kandidatgrad i landbrug, hvilket har givet hende absolut formidable forudsætninger for at forstå og beherske den kunst det er, at forstå, forvalte og forvandle exceptionelle druer til ædel vin.

Brett Young voksede op i Lodi, som er hjemsted for mange af Californiens ældste Zinfandel-vinmarker. Med en klar passion for køkkenet indskrev han sig på Culinary Institute of America (CIA) i Hyde Park, New York City. Derfra arbejdede han i forskellige køkkener som The Ritz-Carlton Millennia i Singapore, Mix Mandalay Bay i Las Vegas og Copia: The American Center for Wine, Food and the Arts i Napa Valley, som alle formede hans tanker om mad, vin og enestående gæstfrihed, og som skinner tydeligt igennem, hvis man kigger forbi de skønne omgivelser ved Highway 29.

The Prisoner Wine Company skaber til stadighed fantastiske vine, og i deres imponerende sortiment skiller The Prisoner, Cabernet Sauvignon, sig virkelig ud. Ud over at være deres første vin, er det med netop denne vin The Prisoner Wine Company etablerer sig både som vinproducent i verdensklasse, og som et vinhus, der tydeligvis ikke er bange for at involvere sig i samfundsdebatten.

Dette ses både reflekteret i vinhusets navn samt på etiketten, som er inspireret af en radering med titlen “Le Petit Prisonnier” af den spanske kunstner Francisco Goya fra det 19. århundrede. Undertitlen på raderingen oversættes til “fængslingen er lige så barbarisk som forbrydelsen”, og er en del af Goyas serie “The Disasters of War”, som han skabte som en visuel protest imod uretfærdighed og brutalitet i den spanske uafhængighedskrig i 1808.

The Prisoner Wine Company har fra deres grundlæggelse stået imod undertrykkelse og samtidig omfavnet kreativitet. De søger at bekæmpe uretfærdigheder i samfundet, især dem der er forbundet med fængsels- og politisystemer. Sidste år indledtes et partnerskab med NBA-spilleren Moe Harkless om en fælles forpligtelse til støtte for reform af kaution og fængsling, herunder støtte til Equal Justice Initiative (EJI) og hans organisation, Black Lives Now, og en procentdel af alle køb af The Prisoner Red Blend doneres direkte til Equal Justice Initiative (EJI).

De arbejder også sammen med The Liberty Fund, New York City’s første byomfattende velgørende kautionfond, der yder hjælp til varetægtsfængsling og sociale tjenester til alle byens indbyggere, der ikke har mulighed for at betale kaution for overtrædelse af mindre alvorlig karakter, og de er cirka halvvejs gennem et løfte på $1 million over 5 år til Equal Justice Initiative.

The Prisoner samarbejdede også med National Basketball Players Association (NBPA) om premieren på NBPA’s dokumentarfilm Game Change Game ved Tribeca Film Festival i juni 2022, der tager seerne med indenfor under den enestående NBA-sæson i 2020, hvor en opgør med social retfærdighed udfoldede sig over hele verden, og 450 spillere gik sammen for at bruge deres fælles magt og indflydelse til at blive fortalere mod politibrutalitet og systemisk racisme.

The Prisoner vin er således ikke bare en fornøjelse for smagsløgene, men den repræsenterer også en forpligtelse til retfærdighed i samfundet, og gør The Prisoner, Cabernet Sauvignon til mere end bare en fænomenal vin.

Når du nyder et glas, er det ikke bare en sanselig fornøjelse, men også en mulighed for at støtte et vinhus, der støtter andre, og går ud over det sædvanlige. Deres engagement i retfærdighed og samfundet giver en ekstra dybde og mening til oplevelsen af at nyde denne bemærkelsesværdige vin.

Den repræsenterer en forpligtelse til lighed, retfærdighed og bæredygtighed i samfundet. The Prisoner Wine Company har et stærkt engagement i at arbejde for social retfærdighed og i at støtte lokale samfund. I partnerskaber med nævnte og flere organisationer, strækker deres indsats sig ud over vingården og ind i verden, hvor de gør en positiv forskel og dedikation til retfærdigheden, samfundet og til at gøre verden til et bedre sted, hvilket afspejles smukt i hver eneste flaske  af The Prisoner.

The Prisoner Wine Company værner ikke kun om samfundet, men også om jorden og naturen ved at dyrke deres druer bæredygtigt og med respekt for miljøet. Deres filosofi om at være gode forvaltere af jorden, kommer klart til udtryk i hver eneste dråbe af denne vidunderlige vin.

Cabernet Sauvignon, Syrah og Petite Sirah druerne til The Prisoner høstes fra nøje udvalgte vinmarker rundt om og i Nappa Valley, Californien; blandt andet fra Obsidian Ridge Vineyard, som er en højt anerkendt vinmark beliggende i Red Hills-appellationen i Lake County, Californien. Denne mark er vidt berømt for at producere højkvalitets druer, især til produktion af Cabernet Sauvignon-vine.

Obsidian Ridge-marken er beliggende på en højde mellem 2.300 og 2.640 fod (ca. 700-800 meter) over havets overflade. Dette høje terræn bidrager til enestående vækstbetingelser for vinstokkene. Jorden består hovedsageligt af vulkansk porøs rød jord, der er rig på mineraler. Dette er ideelt for vinstokkenes rodudvikling og hjælper med at skabe en unik terroir, der afspejles i druerne og vinen.

Det særlige ved Obsidian Ridge-marken, som er blevet bredt anerkendt for sin fremragende kvalitet og som er en vigtig bidragyder til Lake County’s renommé som en fremragende vindyrkningsregion i Californien, er den rige tilstedeværelse af obsidian, som er en vulkansk glasagtig sten. Dette mineralrige obsidian har en unik indvirkning på jordens egenskaber og giver en karakteristisk smag og struktur til druerne, der dyrkes her, og hjælper med at skabe intensitet og kompleksitet i vinen.

Obsidian Ridge-marken er dedikeret til bæredygtig og omhyggelig vinavl. Denne vinmark er kendt og har ry for at producere druer af høj kvalitet med komplekse, strukturerede og fyldige, intense aromaer af mørke bær, krydderier og mineralske undertoner, dyb koncentration, saftighed og en elegant balance mellem frugt, tanniner og syre.

Fra det øjeblik, du tager den første duft af The Prisoner, Cabernet Sauvignon, er det klart, at denne vin er noget helt særligt. I glasset afslører den en dyb, intens lilla farve, der vidner om dens koncentration og potentiale. Duften er som en symfoni af aromaer, der danser ud af glasset. Den byder på noter af saftige brombær, solbær, modne blommer og sorte kirsebær, der blander sig med subtile strejf af vanilje, chokolade og krydderier. Det er en olfaktorisk oplevelse, der lover noget stort.

Når du endelig tager en slurk af denne fortryllende vin, vil den fulde smagsoplevelse udfolde sig. Den fyldige struktur omslutter din mund og frigiver en symfoni af smag. Smagen af saftige blommer blander sig med tørrede brombær, der giver en kompleksitet og dybde. Og som en fin balletdanser på tungen afslører vinen subtile noter af vanilje og muskatnød, der tilføjer en behagelig krydret undertone. Den harmoniske balance mellem frugt, tanniner og krydderier, tager dig med på en fortryllende rejse gennem smagens nuancer.

Dette er en vin, der virkelig formår at balancere kraft og elegance. Den imponerer med sin kompleksitet og finesse.

Så lad os løfte vores glas og hylde ikke kun den ekstraordinære smagsoplevelse, men også The Prisoner Wine Companys engagement i retfærdighed og samfundet. Denne vin er en sand fornøjelse, der giver os mulighed for at nyde livets små øjeblikke, samtidig med at vi er med til at gøre en forskel. Skål for en vinoplevelse, der ikke kun behager vores sanser, men også vores hjerter og sjæle.

Udmærkelser og ratings:

  • 90 point, Wine Spectator
  • 92 point, Wine Enthusiast
  • Guldmedalje, San Francisco International Wine Competition
  • Guldmedalje, Los Angeles International Wine Competition
  • Guldmedalje, Sunset International Wine Competition
  • Top 100 Vine, Wine & Spirits Magazine
Årgang

2019

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Produkttype

Indhold

75

Producent

Indkøbskurv