Valentina Passalacqua, Rosso Puglia – ØKO

Valentina Passalacqua, Rosso Puglia
StkPris
1+245,00kr.
6+208,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Blomme
  • Brombær
  • Lakrids

Valentina Passalacqua, Rosso Puglia

Negroamaro, kongen af Syditalien, eller er det Primitivo.
Det er en smagssag, men jeg hælder helt klart til Negroamaro. Og navnet på druen, ja Negro er latinsk for sort, og Maru på græsk. Betyder den sorteste af det sorte, så der er knald på farven?

Her i den røde udgave med kun 12,5%. Det skriger på lettere afkølet, og en lun aften på terrassen. Valentina er ikke meget for at gøre for meget ved vinene, (minimal intervention), og ikke en gang i marken, grønthøster hun de vinplanter hun har der laver stort udbytte, som hun selv siger. De skal nok selv finde ud af, hvornår de er klar.

Når druerne er presset, starter den spontane gæring (dvs. de bruger deres egen gær som er i druerne, og ikke noget købe noget der kan ændre smagen).

Det står på i en 5 -6 dage, og så over i åbne tanke, hvor hun 3 gange om dagen presser ”låget” (gærrester, skind m.m. søger til overfladen, og danner et ”låg” og ved at presse dem ned på bunden af karret igen, giver det mere næring, farve og tanniner til vinen).

Efter det lader hun vinen stå. Ikke noget med at prøve at styre temperaturen eller filtrere vinen. Næ, den får lov til at passe sig selv, og efter 6 måneder kommer der kapsel på, og ender på vores hylder.

En meget bærfyldt vin, både af brombær og modne kirsebær, men også de mere sarte røde tranebær og granatæble kan smages.

Skrevet af Kenn Husted, Winepusher since / siden 1986

Produkttype

Naturvin

Indhold

100

Alkohol

11.5

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

Årgang

NV

Økologisk

Sulfitter

Ja

Indkøbskurv