Zio Paolo Nero d’Avola
Nero d’Avola-druen er lig med Sicilien, selvom den så småt kan findes i de oversøiske lande også. Udfordringen med denne drue er, at den er blevet brugt rigtig meget og med tiden blevet noget udvandet, så der findes masser af billigt og ligegyldigt Nero d’Avola. Det gælder selvfølgelig ikke Vino Laurias Zio Paolo, som er en vin med fylde og frugt uden for mange tanniner og uden overvæld af syre, men stadigvæk en god bund.
Her får du en mørk og robust vin som samtidig er frugtig og frisk i både duft og smag. Noter af sorte og vilde bær, tobak og samt et strejf af jordbær. I ganen er den fløjlsblød og rar. Fun fact: Denne vin er forfaderen til Vino Laurias vinfamilie, og altså den første vin vinmager Vito Lauria valgte at lave.
Den har fået sit navn efter den vinmark, druerne vokser på et vidtstrakt og fladt land omkring Alcamo. Vinen er lavet på 100% Nero d’ Avola, og i modstykke til Alacre er den mere frisk. Det er frugtig vin med noter af jordbær og vilde bær. 12 mdr. på ståltanke.