2022

Can Axartell - Blanco - ØKO

11003

Forfriskende og fyldig

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
210,00 kr. InStock

Økologisk vinmagi fra Mallorcas skjulte drueskatte

Vi befinder os på den nordlige del af Mallorca, nær byen Pollenca. Her ligger Finca Can Axartell, en vingård dedikeret til økologisk vinproduktion. Fra begyndelsen har de fokuseret på at dyrke både klassiske druer som Syrah og Merlot samt lokale sorter som Callet og Premsal. Gennem samarbejde med det lokale universitet arbejder de på at bevare og udbrede kendskabet til disse næsten "forsvundne" druer.

Optimale betingelser ved Serra de Tramuntana

Vingården ligger få kilometer fra Pollenca, ved foden af Serra de Tramuntana-bjergene. De sydvendte skråninger nyder godt af sol og kølige vinde fra havet, hvilket skaber optimale betingelser for druerne. Disse forhold sikrer fuldmodne druer med en frisk syre, som er essentiel for vinens kvalitet.

Unikt setup i gammelt stenbrud

Can Axartells marker ligger højere end selve vinhuset, der er bygget i et gammelt stenbrud. Dette unikke setup gør det muligt at flytte vinen fra markerne til flaskerne ved hjælp af tyngdekraften alene. Ingen mekaniske pumper bruges, hvilket bevarer vinens finere smagsnuancer og er energimæssigt ansvarligt. Denne metode sikrer en konstant perfekt temperatur til vinfremstilling og opbevaring.

Druesammensætning i Can Axartell Bianco

Can Axartell Bianco er lavet på druerne Malvasía de Banyalbufar, Giró Ros og Premsal Blanc, som er klassiske mallorcanske sorter. For at opnå den perfekte smag, indeholder blendet også Moscatell og Viognier. Vinen lagres først på ståltanke for at bevare friskheden og druekarakteren, og derefter i fire måneder med bærmekontakt på franske egetræsfade.

Aromatisk profil og smagsnoter

I glasset præsenterer Can Axartell Bianco sig med en klar strågul farve og grønne reflekser. Næsen forkæles med en aromatisk intensitet og kompleksitet, der stammer fra de forskellige lokale druesorter. Noter af modne tropiske frugter, stenfrugter som pære og æble, samt friske antydninger af lime og hvide blomster dominerer duften.

Smagsoplevelse og balance

På ganen er vinen frisk og direkte med en god fylde, der giver vægt og elegance. Syren er velafbalanceret, og vinen har en behagelig frisk karakter med strejf af hø og vanilje fra fadlagringen. Smagen byder på citrusfrugter, limeskal, kiwi og grønne æbler, komplementeret af hvide blomster, citrongræs og mynte. Den slanke krop og mineralske karakter afsluttes med en lang, kompleks og cremet finish.

Servering og madparring

De fire måneders lagring på bærerne øger vinens kompleksitet og cremethed. Serveret ved cirka 10 grader, er Can Axartell Blanco ideel til citrusprægede fiskeretter som ceviche, rå marinerede skaldyr og fisk, vietnamesiske forårsruller eller asiatisk inspirerede salater. Den er alsidig og passer til mange anledninger, fra aperitif til lette sommermåltider og skaldyrsretter.

Lagermuligheder og smagsudvikling

Can Axartell Bianco kan også nydes alene og vil give glæde i glasset nu, men kan også vinde ved op til fire års lagring. Vinens syreindhold giver en livlig og sprød karakter, og duften er fyldt med friske og frugtagtige aromaer som citronskal, pærer og hvide blomster. Dette gør den indbydende og appetitvækkende.

En lækker hvidvin, der tilbyder en forfriskende og fyldig smagsoplevelse. Ideel for dem, der værdsætter økologi og ønsker en velbalanceret og velsmagende vin fra Spanien.

God til

Jazz and Summer

Binge n Chill

Festival

Ladies Night

Årgang
2022
Oprindelsesland
Spanien
Region
Mallorca
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12,5%
Producent
Can Axartell
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.