2022

Can Axartell - Gorgollassa - ØKO

11005
Økologisk vin med lokale mallorcanske druesorter.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
260,00 kr. InStock

Fra glemsel til glas: Gorgollassa genopstår på Mallorca

På den herlige ø Mallorca finder vi Can Axartell vinhus, der ud over udelukkende at producere økologiske vine, sætter en ære i at bevare, kultivere og holde lokale mallorcanske druesorter relevante. Dette arbejde udføres i samarbejde med det lokale universitet, hvilket sikrer en videnskabelig tilgang til bevaringen af de gamle druesorter.

Bevarelse af mallorcanske druesorter

Can Axartell er etableret med en passioneret intention om at lade de gamle ”indfødte” mallorcanske druesorter komme til bedst muligt udtryk ved at benytte den nyeste teknologi. Et af de mest bemærkelsesværdige tiltag er deres banebrydende tyngdekraftskoncept, Mètode Gravetat. Her føres druerne fra de højere beliggende marker ved tyngdekraften alene, uden brug af mekaniske pumper, ned til det energieffektive vinhus, der er opført i et nedlagt stenbrud for at holde en konstant kølig temperatur uden brug af klimaanlæg.

Gorgollassa: en glemt skat

Can Axartell præsenterer en vidunderlig vin lavet på én af de gamle, lokale druer, der på et tidspunkt var i fare for helt at forsvinde i glemslen, nemlig den fremragende drue Gorgollassa. I glasset præsenterer vinen sig flot med lette og lyse rubinrøde nuancer, mens næsen mødes af en behagelig og frisk aromatisk fornemmelse af modne blommer, røde frugter med søde noter, blåbær, rosin, roser og et lillebitte friskt hint af menthol.

Smagsoplevelse og terroir

I munden er vinen blød og let, med god syre og silkebløde tanniner, der giver den sin tørre friskhed. Man er ikke bange for at give vinene en solid garvesyrerygrad og især arbejder man med at fremhæve mineralitet, hvad der understøttes af den kalkholdige jord på ejendommens vinmarker. Alt i alt opnår man et ganske køligt udtryk, der stilistisk befinder sig et sted midt mellem Ribera del Duero og Piemonte.

Lagret på franske egetræsfade

Selvom vinen har ligget 9 måneder på franske egetræsfade, har man smukt evnet at holde igen på den ellers nogle gange lidt for dominerende spanske svaghed for rigeligt egetræ. Vinen afslutter med en lang og behagelig eftersmag, hvor den blomstrende og cremede karakter dukker op igen. Vinen er som sagt økologisk og gennemsyret af Can Axartell vinhusets vision om med største omtanke for natur og miljø at lave vin med respekt for Mallorcas ægte lokale sorter og vinøse traditioner.

Drikkeklar nu eller til lagring

Vinen er drikkeklar nu, men kan også sagtens lagres.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Spanien
Region
Mallorca
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Can Axartell
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.