2022

Kaufmann Riesling Kabinett - ØKO

11215
Sommerlir af røde æbler og jordbær med fløde. What's not to like?

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
185,00 kr. InStock
Smagenoter

Bivoks

Grønne æbler

Jasmin

Bivoks
 Grønne æbler
 Jasmin

Fra schweizeroste til sødmefuld Riesling: en kærlighedshistorie

Det lyder næsten som Adam og Eva i Paradisets Have - og det er det næsten også (det går ikke galt her!). Eva arbejdede for Prædikatsyndikatet som überbaumführer, hvor hun møder Urban (ikke Adam), som er træt af at lave schweizeroste i Schweiz, og gerne vil købe og starte en vinproduktion op i det smukke Rheingau. Og bang, han bliver forelsket i både området og Eva, så de slår pjalterne sammen og begynder at lave stramme skønne vine fra de gode marker i Rheingau.

Marker i Hattenheim og biodynamisk vinproduktion

De overtager nogle marker i bl.a. Hattenheim og væder dem i teer, kohorn og andre ting, der hører biodynamikken til, og skifter etiketten til en meget rød - man er jo schweizer! I Kaufmanns Riesling Kabinett er kvaliteten høj som i deres Trocken, men her kommer sukkeret mere til sin ret. Med over 15 gram sukker pr. liter er dette den perfekte vin til dem med hang til sødme, dåsefrugt og masser af sol på terrassen!

Balancen mellem sødme og syre i Riesling Kabinett

Riesling Kabinett fra Kaufmann er en vin, der virkelig formår at balancere mellem sødme og syre. Den har en sprødhed, der gør den forfriskende, samtidig med at den er fyldig og cremet. Citrusnoterne giver vinen en spændstig balance, der gør den velegnet til både aperitif og til lettere retter. Den biodynamiske tilgang til vinproduktionen sikrer, at vinen er lavet med respekt for naturen og med fokus på kvalitet.

Jyllands-Postens vurdering af Riesling Kabinett

Jyllands-Posten har givet vinen 4 stjerner og beskriver den som en klassisk kabinett fra Rheingau. Avisen fremhæver vinens sprødhed, fyldighed og sødmefulde karakter, samt dens cremede tekstur og citrusnoter. Denne ros fra en anerkendt kilde understreger, at Riesling Kabinett fra Kaufmann er en vin, der lever op til høje standarder og er værd at prøve.

Rheingaus terroir og Kaufmanns vinproduktion

Rheingau er kendt for sine fremragende Riesling-vine, og Kaufmanns Riesling Kabinett er ingen undtagelse. Områdets unikke terroir og klima bidrager til vinens karakteristiske smag og aroma. Kombinationen af traditionel vinproduktion og moderne biodynamiske metoder gør denne vin til noget helt særligt. Det er en vin, der både kan nydes nu og gemmes til senere, hvor den vil udvikle endnu flere nuancer.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Tyskland
Region
Rheingau
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
11%
Producent
Kaufmann
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.