2022

Kaufmann Tell Riesling - ØKO

11230
Fantastisk Riesling fra Rheingau.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
285,00 kr. InStock
Smagenoter

Bivoks

Grønne æbler

Jasmin

Bivoks
 Grønne æbler
 Jasmin

Fra schweizeroste til stramme skønne vine i Rheingau

Navnet er stjålet fra Herr Wilhelm Tell, som havde det med at få sin søn til at balancere med æbler på hovedet. Vinen er Urbans topvin fra marken Hattenheimer og smager også af alt, hvad marken kan tilbyde. Fasthed, strunk og med masser af gemmepotentiale, der er stadig lang tid til, at der går petroleum i den. Denne vin er en sand repræsentant for Hattenheimer-markens kvaliteter og potentiale.

Historien om Kaufmann og deres vinproduktion i Rheingau

Historien om Kaufmann lyder næsten som Adam og Eva i Paradisets Have – og det er det næsten også (det går ikke galt her!). Eva arbejdede for Prædikatsyndikatet som überbaumführer, hvor hun møder Urban (ikke Adam), som er træt af at lave schweizeroste i Schweiz, og gerne vil købe og starte en vinproduktion op i det smukke Rheingau. Urban bliver forelsket i både området og Eva, så de slår pjalterne sammen og begynder at lave stramme, skønne vine fra de gode marker i Rheingau.

Biodynamiske metoder i Hattenheim

De overtager nogle marker i bl.a. Hattenheim og væder dem i teer, kohorn og andre ting, der hører biodynamikken til. De skifter etiketten til en meget rød – man er jo schweizer! Deres tilgang til vinproduktion er præget af en dyb respekt for naturen og en passion for at skabe vine, der afspejler terroirets unikke karakteristika. Tell Riesling er et fremragende eksempel på denne filosofi.

Fasthed og gemmepotentiale i Tell Riesling

Vinen er kendt for sin fasthed og strunkhed, hvilket gør den ideel til lagring. Den har et stort gemmepotentiale, og det vil tage lang tid, før den udvikler de petroleumstoner, som ældre Riesling-vine kan få. Dette gør Tell Riesling til en vin, der kan nydes både nu og mange år frem i tiden.

Urban og Eva's dedikation til biodynamisk vinproduktion

Urban og Eva's dedikation til biodynamisk vinproduktion sikrer, at hver flaske Tell Riesling er et produkt af omhyggelig pleje og opmærksomhed på detaljer. Deres arbejde i vinmarkerne og kælderen resulterer i en vin, der ikke kun smager fantastisk, men også fortæller en historie om kærlighed, passion og respekt for naturen. Tell Riesling er mere end bare en vin; det er en oplevelse, der afspejler det bedste af Rheingau og Kaufmanns engagement i kvalitet og bæredygtighed.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Tyskland
Region
Rheingau
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Kaufmann
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.