Matías Riccitelli Riccitelli, Gualtallary Chardonnay
Tæt bjergged, med charmeklud og finesse
Køb 6 stk. og spar 10%
Citron
Æble
Matias' ustyrlige Chardonnay: Æggetanke og højdemagi i Gualtallary
Er der ikke nok Chardonnay på markedet? Jo da, men vi synes ikke, at vi kunne komme uden om Matias’s bud på den kendte drue. Med 1400 meter i højden, usprøjtede marker og hvor kun de bedste klaser bliver håndhøstet, er der mulighed for at lave god vin. Denne unikke kombination af høj beliggenhed og bæredygtige dyrkningsmetoder giver vinen en særlig karakter og kvalitet, som er svær at finde andre steder.
Høj beliggenhed og bæredygtige metoder i Gualtallary
Matias er med på den nye bølge, hvor vinen bliver lavet uden den mindste indblanding, og med nyere metoder, såsom æggeformede små betontanke. Disse innovative metoder tillader vinen at udvikle sig naturligt og bevare sin oprindelige smag. Vinen bliver lavet på sin egen gær og ligger og hygger sig i 8 måneder i de fine æg. Denne proces giver vinen en unik tekstur og kompleksitet, som er svær at opnå med traditionelle metoder.
Innovative vinfremstillingsteknikker i Mendoza
Vinen er lidt banditagtig og ustyrlig. Masser af duft af hvide frugter og friske blomster. Den har en skarphed og mineralsk karakter. En flot vin uden det mindste brug af fad. Denne naturlige fremgangsmåde resulterer i en vin, der er både frisk og kompleks, med en dybde, der gør den til en fornøjelse at drikke. Den mineralske karakter og skarphed gør den til en perfekt ledsager til en bred vifte af retter, fra lette salater til mere komplekse fiskeretter.
Smagsprofil og madparring med Gualtallary Chardonnay
Gualtallary Chardonnay er et fremragende eksempel på, hvordan moderne vinfremstillingsteknikker kan kombineres med traditionelle metoder for at skabe en vin, der er både innovativ og respektfuld over for sin oprindelse. Matias har formået at skabe en vin, der skiller sig ud på markedet, og som tilbyder noget nyt og spændende for vinelskere. Denne vin er et must-try for dem, der ønsker at udforske nye smagsoplevelser og nyde en vin, der er lavet med omhu og respekt for naturen.
God til
Jazz and Summer
Første Date
Hygge
No Bullshit
Mød dem, der har lavet din vin
Washington State har Charles Smith. Argentina har Matías Riccitelli. 2 store rock’n roll personligheder, der laver fantastisk vin på deres helt egen måde. Matías har det ikke fra fremmede – Hans far er Jorge Riccitelli, som har arbejdet for det meget kendte argentinske vinhus Bodegas Norton. Han var den første latinamerikanske vinmager, der blev Wine aker of the year i Wine Enthusiast i 2012 – bravo. Matías er født oppe i den nordlige del af Argentina, helt oppe i Salta provinsen, i byen Cafayete, som ligger på grænsen til ørkenen og laver Argentinas allerbedste Torontes. Han flyttede til Mendoza for at udleve sin drøm om at lave vin, som ikke bare ender i store tankvogne og bliver solgt i 3 liters papkartoner i supermarkeder. Han har rejst vinverdenen tynd, men hans store mentor er stadig hans far, og i 2009 besluttede han sig til at lave sin egen vingård.