NV

Valentina Passalacqua, Rose Puglia Rosato - ØKO

10457
Frisk, kompleks rosé med røde frugter og salt.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
245,00 kr. InStock
Smagenoter

Hindbær

Jordbær

Hindbær
 Jordbær

Syditaliens mørke rosé: kraftfuld, vinøs og saltet

Negroamaro, kongen af Syditalien, eller er det Primitivo? Det er en smagssag, men jeg hælder helt klart til Negroamaro. Navnet på druen er også fascinerende; Negro er latinsk for sort, og Maru er græsk for sort. Det betyder "den sorteste af det sorte," så der er knald på farven.

Roséens unikke karakter i Syditalien

Men hvorfor så en rosé på den sorteste af de sorte? Syditalienere elsker deres mørke rosé og har ikke hoppet med på den fesne Provence-stil, og det synes jeg er ret fedt. Vinene er mere vinøse, har mere kraft og passer perfekt til det syditalienske køkken.

Smagsprofil med røde frugter og saltet nuance

Smagen er en blanding af røde frugter som tranebær og granatæble, men har også en god dyb bund af røde kirsebær. Det er som om, man kan smage, at vi ikke er langt fra havet; der er en lidt saltet smag i vinen, der kun gør den godt. Denne unikke smagsprofil gør vinen til en perfekt ledsager til mange forskellige retter.

Valentina Passalacquas metode til roséproduktion

For at roséen ikke går hen og bliver helt rød, presser Valentina vinen direkte ned i gæringstankene og fjerner skindet med det samme (det er der farvestoffet sidder), så den kun tager farve i de få timer, det tager at få presset druerne. Derefter lagres vinen i seks måneder i ståltanke, og så på med kapslen.

Bevarelse af friskhed og kompleksitet i rosévinen

Denne metode sikrer, at roséen bevarer sin friske og frugtige karakter, samtidig med at den får en dybde og kompleksitet, der er sjælden i rosévine. Valentina Passalacqua har virkelig formået at skabe en vin, der skiller sig ud fra mængden og hylder den syditalienske vintradition.

Skrevet af Kenn Husted, Winepusher siden 1986

Årgang
NV
Oprindelsesland
Italien
Region
Puglien
Produktsubtype
Rosévin
Alkoholprocent
11,5%
Volume
100cl
Økologisk
Ja
Naturvin
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.