NV

Valentina Passalacqua, Rosso Puglia - ØKO

10459
Autentisk, bærfyldt vin med minimal intervention.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
245,00 kr. InStock
Smagenoter

Blomme

Brombær

Lakrids

Blomme
 Brombær
 Lakrids

Negroamaro: den sorteste af det sorte til terrassen

Negroamaro, kongen af Syditalien, eller er det Primitivo? Det er en smagssag, men jeg hælder helt klart til Negroamaro. Navnet på druen er interessant; Negro er latinsk for sort, og Maru er græsk for sort. Det betyder "den sorteste af det sorte," så der er knald på farven.

Valentina Passalacqua's Rosso Puglia: En let og afkølet fornøjelse

Her i den røde udgave med kun 12,5% alkohol. Det skriger på at blive serveret lettere afkølet, og en lun aften på terrassen ville være perfekt. Valentina er ikke meget for at gøre for meget ved vinene (minimal intervention), og ikke engang i marken. Hun grønthøster ikke de vinplanter, der laver stort udbytte. Som hun selv siger, skal de nok selv finde ud af, hvornår de er klar.

Spontan gæring: En naturlig proces

Når druerne er presset, starter den spontane gæring. Det betyder, at de bruger deres egen gær, som er i druerne, og ikke noget købegær, der kan ændre smagen. Denne proces står på i 5-6 dage, og derefter overføres vinen til åbne tanke. Her presser hun tre gange om dagen "låget" ned. Låget består af gærrester, skind m.m., som søger til overfladen. Ved at presse dem ned på bunden af karret igen, giver det mere næring, farve og tanniner til vinen.

Minimal intervention: En autentisk vin

Efter denne proces lader hun vinen stå. Der er ikke noget med at prøve at styre temperaturen eller filtrere vinen. Nej, den får lov til at passe sig selv, og efter 6 måneder kommer der kapsel på, og den ender på vores hylder. Resultatet er en meget bærfyldt vin, både af brombær og modne kirsebær, men også de mere sarte røde tranebær og granatæble kan smages.

Tradition og innovation i Valentina Passalacqua's vinfremstilling

Valentina Passalacqua's tilgang til vinfremstilling er både traditionel og innovativ. Hendes filosofi om minimal intervention resulterer i en vin, der er autentisk og fuld af karakter. Det er en vin, der afspejler både terroir og håndværk, og som tilbyder en unik smagsoplevelse.

Skrevet af Kenn Husted, Winepusher siden 1986

Årgang
NV
Oprindelsesland
Italien
Region
Puglien
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
11,5%
Volume
100cl
Økologisk
Ja
Naturvin
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.