2022

Vintae Le Naturel Red - ØKO

10048

Frugtet og lettere jordet uden at stikke af. Naturvin når det er bedst.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
139,00 kr. InStock
Smagenoter

Blomme

Grapefrugt

Lakrids

Blomme
 Grapefrugt
 Lakrids

Navarras naturlige perle: frisk, frugtig og flæsket fornøjelse

Navarra er det nordligste område for rødvinsproduktion i Spanien, væk fra Rioja og Tempranillo-druen. Her er det Grenache, der får lov til at spille hovedrollen – og det gør den på fornem vis i Le Naturel. Denne vin er et strålende eksempel på, hvordan Grenache-druen kan udtrykke sig, når den får de rette betingelser.

Naturlig vinproduktion i Navarra

Som navnet indikerer, er det en helt naturlig vin, vild-gæring, ingen sulfitter eller anden kemisk indblanding, økologisk dyrkning af jorden, der ligger højt og forblæst i Navarras små bjerge og 100% Grenache. Denne naturlige tilgang til vinproduktion sikrer, at vinen bevarer sin oprindelige karakter og terroir.

Vinificering uden brug af fade

Den vinificeres uden brug af fade og med en relativt kort udblødning, og får derved ikke synderlig meget garvesyre. Vinen er derfor ren, frisk, frugtig og flæsket med et touch af ribena og uden de oxiderede noter, man ellers ofte forbinder med naturvine. Fordi den netop ikke stikker af, er den en god begyndernaturvin. Dette gør den til et ideelt valg for dem, der ønsker at udforske naturvinens verden uden at blive overvældet.

Le Naturel som indgangsvinkel til rødvin

Er du typen, som ikke er den helt store rødvinsfan, så er Le Naturel også en god indgangsvinkel til at prøve igen. Generelt er den bare en utrolig behagelig vin at drikke, tempereret såvel som afkølet, solo eller til retter med fisk, kylling og lette sommersalater. Denne alsidighed gør den til en favorit ved mange lejligheder, fra afslappede sammenkomster til mere formelle middage.

Historien bag etiketten

Fun fact: Da vinen først blev lanceret, vidste producenterne ikke helt, hvor længe sådan en naturvin reelt kunne holde sig, så som en gimmick blev der på etiketten skrevet en sidste holdbarhedsdato. Dette både for at prikke lidt til folks skræk for naturvin (tilbage i 2014) og som en reminder om, at vinen er lavet til umiddelbar nydelse og ikke til kælderlagring.

Le Naturel's holdbarhed

Nogle folk tog det dog lidt for bogstaveligt og kunne finde på at komme tilbage med vinen og pointere, at den var for gammel, og siden er datoen blevet sløjfet fra etiketten. Vi kan dog afsløre, at vinen smager fortræffeligt selv om datoen er "overskredet" med op til et år. Dette viser, at Le Naturel ikke kun er en vin for nuet, men også kan nydes lidt længere end først antaget.

God til

Reunion

Hverdagshygge

Dårlig Samvittighed

Hygge

Årgang
2022
Oprindelsesland
Spanien
Region
Navarra
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14%
Producent
Vintae
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Naturvin
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.