2021

Borgogno Langhe Bompe Barbera DOC

11187

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
369,00 kr. InStock

Druesort: 100% Barbera

Dyrkningssted: Madonna di Como – Langhe-området i Piemonte, Italien

Vinstokkens placering: Vinstokkene er plantet på bakker, der vender mod øst, sydøst og sydvest i en højde på 410-425 meter over havets overflade.

Jordtype: Jorden er sandet og kalkholdig, rig på små sten og mineraler. Dette er vigtigt, fordi det hjælper med at dræne vand væk fra rødderne, hvilket fremmer vinplanternes vækst og giver bedre smag til druerne.

Beskæringsteknik: Guyot-systemet bruges til beskæring, hvilket er en populær metode i vinavl. Den hjælper med at kontrollere vinstokkens vækst og sikrer, at druerne får optimal sollys og luftstrøm.

Høsttidspunkt: Druehøsten finder sted i slutningen af september, når druerne er modne og har opnået den ønskede smag og sødme.

Serveringstemperatur: Vinen bør serveres ved 18°C, hvilket er den ideelle temperatur for at fremhæve vinens aroma og smag.

Teknisk profil:

Langhe Bompè kommer fra et område i Langhe, som er kendt for at være særligt velegnet til Barbera-druen. Vinmarken "Bompè" ligger på nogle af de højeste bakker i Alba-området, hvor den nyder solens stråler fra morgen til aften. Marken er på 9 hektar og er kendetegnet ved sit brede og åbne bakkelandskab.

Druerne høstes manuelt fra denne historiske vinmark. Derefter gennemgår de en naturlig gæring i cementtanke i ca. 10 dage ved en temperatur på mellem 22 og 28°C. Denne proces giver vinen en naturlig karakter og kompleksitet. Efter gæringen lagres vinen i store, let ristede franske egetræsfade i ét år. Dette lagringstrin tilføjer dybde og fine røgede noter til vinen.

Smagsnoter:

Vinen har en flot rubinrød farve med violette nuancer. Duften er præget af en koncentration af røde bærfrugter og skovbær. Den har også en tydelig røgsmag, der kommer fra lagringen på egetræsfade. I munden oplever man en markant saltet smag, som stammer fra det hvide kalksten i jorden, der påvirker vinens mineralitet. Langhe Bompè er en Barbera med stor klarhed og en markant, vertikal struktur, hvilket betyder, at den har en klar og ren smagsoplevelse med god syrebalance.

Perfekt til mad:

Langhe Bompè er en struktureret vin, der passer godt til fyldige pastaretter med kød og kraftige hovedretter. På verdensplan er der mange retter, der kan kombineres med denne friske, men smagfulde vin. Eksempler på retter, der passer godt til denne vin, inkluderer:

  • Portugal: Tripas à modo do Porto (en ret med kallun og bønner).
  • Norge: Fårikål (en traditionel ret med lam og kål).
  • Usbekistan: Plov (en krydret risret med fårekød, løg og tørrede druer).
  • Brasilien: Feijoada (en bønnesuppe med forskellige udskæringer af svinekød, serveret med ris).
  • Mongoliet: Buuz (dumplings fyldt med kød).
  • Nepal: Thukpa (en stærk kød- og grøntsagsbouillon med nudler).

Dette viser, hvordan Langhe Bompè kan nydes med forskellige retter fra hele verden, og dens alsidighed gør den velegnet til både klassiske italienske retter og eksotiske køkkener.

Druer
Barbera
Årgang
2021
Oprindelsesland
Italien
Region
Piemonte
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14,5%
Producent
Borgogno
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.