2022

Terres Secrètes Pouilly-Fuissé «Les Préludes »

11271
Så er der dømt lækkerbisken af en hvidvin fra Bourgogne.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
345,00 kr. InStock

Chardonnay-druen, der dyrkes eksklusivt på skråningerne, producerer en unik årgang af de store hvide vine fra Bourgogne. Chardonnay er den ædle druesort, der dominerer i denne region og er kendt for sin evne til at afspejle terroir på en udsøgt måde. I området omkring Pouilly-Fuissé, der strækker sig som et bælte langs den sydlige kant af Mâconnais, finder man et rigt udvalg af jordtyper, hovedsageligt kalksten. Jordbunden og de mange forskellige eksponeringer, skabt af de stærkt fragmenterede vinmarker, giver vine med en særlig kompleksitet og nuanceret mineralitet.

Chardonnay-druen trives i kølige klimaer som det, man finder i Bourgogne. Her fremmer kalkholdig jord druernes evne til at udvikle en udtalt friskhed og livlig syre, samtidig med at de bevarer en elegant, frugtig karakter. I Pouilly-Fuissé skaber dette kombinationen af terroir og druevine med en karakteristisk mineralitet, elegance og fyldighed.

Mad- og vinparring
Denne elegante Chardonnay, især fra områder som Pouilly-Fuissé, er alsidig i sine madparringer. Vinens naturlige friskhed, mineralitet og delikate fylde gør den til et ideelt match med en række retter, herunder:

  • Skaldyr som østers og kammuslinger, hvor vinens friske syre skærer gennem fedmen og fremhæver havets smag.
  • Fiskeretter som grillet eller bagt fisk, særligt med citron og smør, der komplimenterer vinens citrus- og smøragtige noter.
  • Hvide kødretter som kylling eller kalkun i cremede saucer, der harmonerer med Chardonnayens fyldighed og subtile fadnoter.
  • Bløde oste som brie eller camembert, hvor vinens mineralitet og struktur giver en perfekt kontrast til ostenes fedme.

Vinifikation
Processen bag produktionen af en klassisk Pouilly-Fuissé Chardonnay er nøje kontrolleret for at frembringe den bedst mulige vin. For at bevare druernes naturlige sødme og finesse anvendes pneumatisk presning, som giver en mere skånsom behandling af druerne og sikrer, at mosten bevarer sin friske karakter. Gæringen finder sted under strengt kontrollerede temperaturer for at sikre optimal smagsudvikling.

Under hele vinificeringsprocessen overvåges vinens udvikling nøje ved hjælp af analytisk kontrol af hver årgang. Dette gør det muligt at sikre, at kun de bedste druer bruges til produktionen af Pouilly-Fuissé. Samtidig stilles der høje krav til kvaliteten af hver årgang, hvilket sikrer, at vinene konsekvent opnår en høj standard.

Den komplekse terroir i Mâconnais, kombineret med den omhyggelige vinifikation, giver vine med en rig struktur, elegance og en dybde, der afspejler den klassiske stil af hvide Bourgogne-vine.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.