2022

Maison Idiart Cotes Du Rhone Le Sud

11283

Køb 12 stk. og spar 10%

På lager
149,00 kr. InStock

Nicolas Idiart er grundlæggeren af Maison Idiart og hovedvinmager for næsten alle deres vine. Hans interesse for vin startede tidligt, da både hans far og bedstefar delte samme passion. Allerede som 19-årig blev Nicolas færdiguddannet vinmager fra Bordeaux, Blanquefort, og han var dermed den yngste, der nogensinde havde gennemført denne uddannelse. Han er oprindeligt fra Loire-regionen, og det var naturligt for ham at begynde sin karriere i områder som Chinon, Touraine og Muscadet. Senere arbejdede han også i Australien og New Zealand, hvilket gav ham bred international erfaring.

Efter flere år som "flying winemaker", hvor han rejste rundt og lavede vin på forskellige vingårde, og som vinrådgiver, vendte han tilbage til Bordeaux. Her besluttede han at fokusere på mindre produktioner af håndlavede vine med stor respekt for håndværket. I dag skaber Nicolas både små og større serier af vine fra mange forskellige områder i Frankrig. Udover sine egne projekter hjælper han også venner med at sælge deres vine, både under deres egne mærker og under Maison Idiarts navn. Han har desuden været en pioner inden for bæredygtig emballage ved at bruge Key Kegs (en form for genanvendelige vinbeholdere) siden 2018. Hans vine er kendetegnet ved at være tro mod deres oprindelsessted og druetype, og han lægger stor vægt på bæredygtighed.

Karakteristika

Denne vin har en flot, ungdommelig mørkerød farve. Den dufter af mørke skovbær, røde bær, en smule peber, viol og urter. Smagen er saftig og fyldt med modne mørke og røde bær, urter og krydderier. Den har en god længde og flot struktur. Vinen egner sig godt til retter som lam, kalv, oksekød og saftig kylling og bør nydes let afkølet for den bedste smagsoplevelse.

Jordbund

Vinen kommer fra fremragende vinmarker i landsbyen Sainte-Cécile, som har opnået Village-status. Dette område ligger nord for byen Orange og har et middelhavsklima. Jordbunden består af ler med silt og småsten, samt kalkholdige sten og sandholdig ler. Vinstokkene dyrkes efter økologiske principper, men de er ikke certificerede.

Området

Sainte-Cécile er et vinområde med mere end 340 hektar vinmarker. Det ligger nord for Orange og strækker sig over fem kommuner: Sainte-Cécile-les-Vignes, Sérignan-du-Comtat og Travaillan i Vaucluse samt Suze-la-Rousse og Tulette i Drôme. Her produceres kun rødvin, og afkastet er lavt, hvilket betyder høj kvalitet på vinene. Gennemsnitligt er udbyttet på kun 36 hektoliter per hektar.

Produktionsmetode

Druerne til vinen høstes manuelt fra vinmarker, hvor vinstokkene er mellem 15 og 30 år gamle, beliggende på et sandholdigt plateau. Druerne bliver afstilket, og vinen gennemgår en fem dage lang koldmaceration, hvor saften udtrækkes fra druerne uden gæring. Derefter presses de let, og gæringen og macerationen varer i 12 dage i ståltanke. Efterfølgende sker den malolaktiske gæring (en proces der blødgør syren i vinen) i ståltanke, inden vinen lagres på sit bundfald. Til sidst tappes vinen med minimal filtrering for at bevare så meget smag og karakter som muligt.

Druetyper

Vinen består af 60% Grenache og 40% Syrah, som begge er klassiske druesorter i området og bidrager til vinens frugtige og krydrede karakter.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Frankrig
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Maison Idiart
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.