2023

Olcaviana - Sauvignon Blanc - ØKO

11327

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
89,00 kr. InStock

Når druerne nærmer sig modenhed, foretager vingårdens tekniske team nøje tests for at finde det bedste tidspunkt for høsten. I denne vingård starter høsten i første uge af september, når druerne er helt modne. Høsten sker om natten for at undgå, at saften udsættes for ilt, hvilket kan forringe smagen. Samtidig hjælper det med at bevare druernes delikate aromaer.

Når druerne ankommer til vingårdens kælder, presses de forsigtigt med en pneumatisk presse. Denne metode sikrer, at kun den fineste druemost, kaldet "fri løbende saft", udvindes. Herefter køles mosten ned, hvilket hjælper med at fjerne eventuelle faste stoffer, og kun den klare most bliver tilbage. Mosten gærer derefter under kontrollerede temperaturer, hvilket fremhæver vinens bedste aromaer.

Efter gæringen bliver vinen "omstukket" (flyttet fra én beholder til en anden for at adskille den fra bundfaldet) og opbevares med sin fine bærme (gærrester). Dette beskytter vinen mod iltning og giver den en fyldigere og blødere smag. Inden vinen tappes på flasker, gennemgår den en forsigtig proces med klaring, stabilisering og filtrering for at sikre, at vinens karakter bevares intakt.

Smag

Vinen har en strågul farve med et svagt grønt skær. Den har en intens aroma med noter af tropiske frugter, som er kombineret med de karakteristiske grøntsagsagtige aromaer fra Verdejo-druen, såsom buksbom og bregne. På smagsløgene er frugtsmagene klare og vedvarende, og vinen har en forfriskende syre, som giver balance.

Nyd den til

Denne vin passer fremragende til retter med ris, grøntsager, fisk og skaldyr. Den kan også nydes sammen med friske oste eller lette supper. Den bør serveres ved en temperatur på 8-10 grader for at få den bedste smagsoplevelse.

Placering

  • Beliggenhed: Cañada Marchante.
  • Højde: 700 meter over havets overflade.
  • Klima: Kontinentalt klima, men mildnet af påvirkninger fra Middelhavet.
  • Jord: Lerjord med et lag af sandet kalksten.
  • Vinstokkenes alder: 24 år gamle.
  • Dyrkningssystem: Guyot-systemet, hvor vinstokkene er trelliserede (bundne til wirer eller pæle for at støtte væksten).

Druesorter

Denne vin er lavet af 100 % Verdejo-druer, som er kendt for deres friske og aromatiske karakter.

Vindyrkning

Druerne til denne vin kommer fra økologiske og veganske vinmarker, som dyrkes med stor omhu for miljøet. Vingården følger økologiske principper og sikrer en bæredygtig balance i marken. Jorden i vinmarkerne er særligt aktiv og rig på biologiske næringsstoffer, som hurtigt optages af planterne. Dette gør, at vinene får en tydelig smag af det lokale "terroir" – altså det unikke samspil mellem jord, klima og vinplanter.

Årgang
2023
Oprindelsesland
Spanien
Region
Penedès
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Olcaviana
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.