2022

Jean Fery & Fils, Corton Grand Cru Les Chaumes Magnum

11383

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
3.499,00 kr. InStock

Geologi
Jorden her er leret og kalkholdig med en brunlig-rød farve og spækket med småsten på overfladen. Denne stenede jord er fremragende til at reflektere varme og lys, hvilket skaber et unikt mikroklima. Det mindsker risikoen for frost og pludselige temperaturfald og hjælper druerne med at tørre og modne hurtigt.

Oprindelse
Navnet "Corton" stammer etymologisk fra "curtis d'Otton" (Ottos domæne). Det er sandsynligt, at Otto den Store, den første kejser af Det Hellige Romerske Rige i det 10. århundrede, var ejeren. Interessant nok ses det, at Otto den Første, som blev set som en efterfølger til Karl den Store, måske herskede over Corton-bakken. Karl den Store ejede tidligere vinmarker på samme skråning – dem der nu producerer den berømte hvide Grand Cru, Corton-Charlemagne. Lokalbefolkningens traditionelle navngivning har bevaret mindet om disse to kejsere, uagtet den historiske tidslinje.

Appellationen
"Grand Cru" betegner den fineste klassifikation en Bourgogne-vin kan opnå. Corton Grand Cru-vinstokkene breder sig over skråningerne af Corton-bakken nord for Beaune. Vinmarkerne ligger i højder mellem 250 og 330 meter og danner et imponerende amfiteater, som strækker sig over landsbyerne Aloxe-Corton, Ladoix-Serrigny og Pernand-Vergelesses.

Klassifikation
Corton er den eneste røde Grand Cru i Côte de Beaune. Domæne Férys parcel, der er placeret i kommunen Aloxe-Corton ved "Les Chaumes" – et navn, der refererer til magre jorde ofte brugt som græsgange – er ideel for vinproduktion. Her må vinens rødder søge dybt efter næring, hvilket lader den udtrykke alle de unikke karakteristika af sit terroir.

Fun fact:
Vidste du det? Alt tyder på, at den person, som vinmarkerne i Corton er opkaldt efter, var kejser Otto den Første, grundlæggeren af Det Hellige Romerske Rige i det 10. århundrede. Corton markerede den vestlige grænse af hans imperium. Han var gift med Adelaide, datter af kongen af Bourgogne. Efter hans død tog Adelaide af Bourgogne regentskabet for riget, som hun ledede med stor retfærdighed i flere år.

God til

Wedding Bells

Sejltur

Big Spender

Frankofil

Årgang
2022
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
12,5%
Producent
Domaine Fery
Volume
150cl
Økologisk
Ja
Biodynamisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.