2023

Tour Lu Muscadet Sèvre et Maine

11427

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
225,00 kr. InStock

Clisson-vinmarken er beliggende i forlængelse af det Armorikanske bjergmassiv, som er en stor geologisk formation i det vestlige Frankrig. Vinmarken følger et område med en særlig type granit, der kaldes "Clisson-granit."

Denne granit er en siliciumholdig stenart, som skaber jord, der er forholdsvis tynd og ikke særlig næringsrig, men som til gengæld hurtigt varmes op af solen. Dette giver gode forhold for dyrkning af druer, da jordens varme bidrager til en bedre modning af druerne.

Vores Muscadet Sèvre et Maine-vin kommer fra gamle vinstokke, som giver druer af høj kvalitet. Druerne høstes, når de er helt modne, og gæringen foregår derefter i store underjordiske kar, hvilket hjælper med at bevare vinens naturlige friskhed og karakter.

Efter gæringen lagres vinen i 8 måneder på sit bundfald, også kaldet "lie" – en proces, der giver vinen ekstra dybde og kompleksitet. I foråret bliver vinen tappet på flasker, klar til at blive nydt.

Når du dufter til vinen, vil du bemærke en blomstret aroma med et hint af flint. Smagen er frisk og let saltet, hvilket stammer fra både jorden og lagringsprocessen. Lagringen på bundfaldet giver også vinen en lang og vedvarende eftersmag, som gør den særlig interessant for vinelskere.

Muscadet-vine er især kendt for deres friskhed og deres evne til at komplementere retter med fisk og skaldyr, da den let salte smag går godt i spænd med disse madvarer.

God til

Picnic

Hygge

Spontanitet

Årgang
2023
Oprindelsesland
Frankrig
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Biodynamisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.