2022

Bodega Ribada Seleccion Godello

11467

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
299,00 kr. InStock

Fremstilling
Druerne høstes manuelt og lægges i små kasser, der vejer cirka 20 kg. Efter høsten gennemgår druerne en kold maceration i to dage ved en temperatur på 4-5 °C. Maceration er en proces, hvor skindet og saften er i kontakt for at trække aromaer og smag ud. Derefter bliver druerne presset forsigtigt, og saften får lov at klare sig naturligt i et køligt miljø i 24 timer. Fermenteringen (gæringsprocessen, hvor sukker omdannes til alkohol) varer 10-12 dage ved en temperatur på 14-16 °C. Når fermenteringen er færdig, overføres vinen til en anden tank, hvor den ligger på sine egne gærceller, også kaldet "lie", indtil den skal tappes på flaske. Inden flaskningen filtreres vinen forsigtigt for at bevare klarheden.

Smag
Vinen er klar og skinnende med en lys, gul farve, der har et grønligt skær. Duften er ren og fin med intense aromaer af frugt som æble, abrikos og melon samt et hint af hvide blomster. I munden er vinen afbalanceret og frisk med en lang eftersmag, hvor frugtsmagen, især æble, står tydeligt frem. Der er også en let syre, der giver en elegant og frisk fornemmelse.

Opbevaring og forbrug
Vinen kan drikkes inden for 1-3 år, hvilket betyder, at den er bedst i sine unge år, hvor den bevarer sin friskhed.

Vinproducent
Iria Otero Mazoy er vinmageren bag denne vin. Vinen kommer fra Ribeira Sacra, som er et kendt vinområde i Spanien, der ligger langs Miño-flodens skråninger. Dette område er særligt kendt for sine stejle vinmarker og unikke klima.

Vintype og druesort
Det er en ung hvidvin lavet af 100 % Godello-druer, en lokal druesort, som ofte bruges i området og er kendt for at give friske og aromatiske vine.

Serveringstemperatur
Vinen skal serveres kølig ved 10-12 °C for at fremhæve dens friskhed og aromaer.

Vinmark og jordbund
Vinmarkerne ligger ved Miño-floden, og jorden består hovedsageligt af granit og sand, hvilket giver god dræning, hvilket er vigtigt for druekvaliteten.

Beskæring og udbytte
Vinmarkerne er beskåret i espalier, hvilket betyder, at vinstokkene er bundet op på en bestemt måde for at få bedre sollys og luftcirkulation. Udbyttet er på cirka 7000 kg druer pr. hektar, hvilket er et moderat udbytte og sikrer en god koncentration af smag.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Spanien
Region
Galicien
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Producent
Bodega Ribada
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.