2019

Schrader Heritage Clone Cab Sauv - 2019 - TO KALON

10982

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
6.000,00 kr. InStock
Smagenoter

Lakrids

Solbær

Vanilje

Lakrids
 Solbær
 Vanilje

Smagsprofil og karakter

Denne vin har en rig og levende smag, der minder om søde røde frugter, som marmelade af kirsebær og hindbær, men også har en lækker, krydret smag, der giver balance.

Årgang

Vinen er fra årgang 2019.

Vinmark og område

Vinen kommer fra To Kalon Vineyard, som ligger i Oakville i Napa Valley, Californien. Dette område er kendt for at producere nogle af de bedste Cabernet Sauvignon-druer i verden.

Druetype og klon

Vinen er lavet på druen Cabernet Sauvignon, og den specifikke klon, der er brugt, hedder Pure Clone 31. Forskellige kloner af samme druesort kan give lidt forskellige smagsoplevelser, og denne klon giver vinen sin unikke karakter.

Lagring

Vinen er lagret på 100 % nye franske egetræsfade fra Darnajou og Taransaud, to berømte producenter af fade. Denne lagringsmetode tilføjer vinen en dybere smag med noter af vanilje og krydderier.

Vinsmagerens bemærkninger

Ifølge vinmageren Thomas Rivers Brown har denne vin en intens duft og smag af modne røde kirsebær, blommer og hindbær, kombineret med friske noter af appelsinskal og blomster som nektariner. Der er også små hints af mørk chokolade og krydderurter som salvie, samt røgede toner fra bål (hickory embers) og jord. Det er en meget elegant og kompleks vin med en rig og silkeblød tekstur og en fin balance mellem syre og sødme.

Anbefalinger fra vinanmeldere

Denne vin har fået meget ros fra vinanmeldere:

  • James Suckling har givet vinen 100 point og beskriver den som en utrolig eksotisk vin med intense aromaer af solbær, hindbær og mandarin. Den har silkebløde tanniner og en lang, vedvarende smag. Vinen kan drikkes nu, men vil blive endnu bedre efter 2025.

  • Joe Czerwinski fra The Wine Advocate har givet vinen 98+ point. Han beskriver vinen som en ny tilføjelse til Schrader-familien og roser dens noter af tobak, mynte, salvie, røde bær og vanilje. Han bemærker også, at den vil vinde ved at ligge i kælderen i nogle år, da den er kraftig og tanninrig.

Vinmarken: To Kalon Vineyard

To Kalon Vineyard blev først plantet i 1868 af vinpioneren Hamilton Crabb og har siden været betragtet som et af de bedste steder at dyrke Cabernet Sauvignon i Napa Valley. Vinmarkens jord er fyldt med mineraler fra gamle flodaflejringer og marine sedimenter, som giver vinen en særlig karakter. Området får masser af sol om dagen, men køles ned af havtåge om natten, hvilket giver optimale vækstbetingelser for druerne.

Årgangen 2019

2019 var en køligere årgang, hvilket gav vinproducenterne mulighed for at høste druerne på det helt rigtige tidspunkt. Så snart druerne blev presset, var det tydeligt, at denne vin ville blive noget særligt. Den har en friskhed og balance mellem smag og struktur, der minder om de fremragende årgange 2001 og 2002. Vinen er meget nydelig nu, men vil også være en god investering til din vinkælder i mange år frem.

Årgang
2019
Oprindelsesland
USA
Region
Californien
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
15,2%
Producent
Schrader
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.