2021

Vintae Libalis White

10810
Frugtig, venlig, frisk og ligetil.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
119,00 kr. InStock

SÅ KAN SOLEN BARE KOMME AN

Vinmark

Vinmarkerne blev plantet i 1999 i området omkring Calahorra. Disse marker hedder Finca Zarcillo og Finca Mejorana. Området Calahorra ligger i Rioja-regionen i Spanien, som er kendt for sin vinproduktion og særlige klima, der gør det ideelt til at dyrke kvalitetsdruer. Vinmarkerne ligger sandsynligvis i et område med varmt klima, hvilket betyder, at druerne modnes hurtigt og får en god koncentration af smag.

Høst

Vinhøsten foregik om natten mellem den 20. og 26. august. Natlig høst er en metode, der bruges for at bevare friskheden og syren i druerne, da det kølige natteklima forhindrer druerne i at blive for varme og miste deres naturlige smag og aromaer. Dette er især vigtigt for hvide vine, hvor friskhed og frugtighed er vigtige karaktertræk.

Vinificering

Druerne gennemgik en koldmaceration, hvilket betyder, at mosten (druesaften) fik lov at hvile sammen med drueskallerne i 6 timer ved lave temperaturer. Denne proces hjælper med at trække ekstra aromaer og smag ud af skallerne, uden at udtrække for meget tannin eller farve, hvilket er særligt vigtigt for hvide vine. Efterfølgende blev mosten gæret ved en kontrolleret temperatur på 16ºC. En lav gæringstemperatur er vigtig for at bevare de frugtige og blomstrede aromaer, som druerne naturligt har. Efter gæringen blev vinen lagret på bærmen (døde gærceller) i 2 måneder. Denne metode, kaldet ”sur lie”, tilføjer kompleksitet og en let cremet tekstur til vinen.

Druetyper

Denne vin er lavet på en blanding af tre druesorter:

  • Muscat Blanc à Petits Grains: En drue kendt for sine intense blomster- og citrusaromaer. Det er en meget aromatisk drue, der giver vinen en frugtig og parfumeret karakter.
  • Viura: En lokal spansk hvid drue, som ofte bruges i Rioja-regionen. Den bidrager med friskhed og en let syrlighed til vinen, hvilket gør den ideel til at skabe balancerede vine.
  • Malvasia: En drue, der er kendt for at give fylde og en blød tekstur til vinen, samt noter af moden frugt og blomster.

Alkoholprocent

Vinen har en alkoholstyrke på 12,5% vol., hvilket er relativt normalt for hvide vine. Denne alkoholprocent balancerer godt med druernes naturlige friskhed, uden at vinen føles for tung eller sprittet.

Konklusion

Denne vin er resultatet af en omhyggelig dyrkning og vinificeringsproces, hvor der er fokus på at bevare friskhed og aromatiske nuancer. Kombinationen af Muscat Blanc à Petits Grains, Viura og Malvasia giver en vin, der sandsynligvis vil være både aromatisk, frisk og med en let cremet tekstur, perfekt til at nyde på varme sommerdage.

God til

Floor

Lystig

Spontanitet

Årgang
2021
Oprindelsesland
Spanien
Region
Galicien
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Vintae
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.