2018

Adegas Terra de Asorei - Barrica

10953
Først til mølle til galicisk genialitet.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
235,00 kr. InStock
Smagenoter

Citron

Fersken

Melon

Citron
 Fersken
 Melon

Albariño med et twist: Tradition møder moderne finesse

Terra de Asorei Barrica er en formidabel spansk hvidvin lavet på 100% Albariño-druer. Ved druernes perfekte modningspunkt i slutningen af den milde galiciske sommer, bliver de omhyggeligt håndplukket fra småskalaplantager i Salnés-dalen, Rías Baixas. Den yderst opmærksomme pleje, disse druer modtager, fremhæver den varietale karakter af Albariño-vin, når den elegant suppleres med noter af træ.

Traditionel lagring på egetræsfade i Salnés-dalen

Terra de Asorei Barrica er nemlig lagret på egetræsfade i 6 måneder, som små familievindyrkere i Salnés-dalen plejede at gøre indtil 1980. Terra de Asorei Barrica er en speciel, begrænset udgave med mindre end 2.667 flasker, hvor denne tradition er genoplivet og forbedret med ny og forstærket viden, omhu og nøjagtighed. Vinen gæres i 5 dage ved 16ºC i rustfrie ståltanke, og når densiteten når 1040 g/l, flyttes de til 500-liters egetræsfade.

Kompleks duftprofil med noter af citrus og træ

Terra de Asorei Barrica har en medium-høj duftintensitet, domineret af noter fra nye fade, med baggrundsnoter af citrusfrugter. I næsen er den rig og kompleks med noter af citrus, hvide blomster, stenfrugter og toast. I munden er den frisk og frugtig med en god syre, der balancerer den fyldige frugtsmag. Vinen har en lang og behagelig eftersmag. Her er tale om en elegant og kompleks Albariño, der er lagret på franske egetræsfade i 6 måneder, hvor den har fået noter af træ, mens den stadig bevarer den distinktive varietale karakter af Albariño-vin.

Prisvindende Albariño med velintegreret syre

Terra de Asorei Barrica er en vin med markante "ben" og en velintegreret syre med 13 % alkohol, 6,9g syre og 2,1g restsukker per liter. Denne vin har modtaget en guldmedalje fra Galicien Vin Guide 2022 (Luís Paadín), hvilket understreger dens høje kvalitet og unikke karakter.

Serveringstips for Terra de Asorei Barrica

Vinen er bedst serveret afkølet til 10-12°C og kan nydes som aperitif eller med skaldyr, fisk og retter med en medium til kraftig smag. Terra de Asorei Barrica er en vin, der med sin kompleksitet og elegance vil imponere enhver vinelsker og er et fremragende valg til særlige lejligheder.

Årgang
2018
Oprindelsesland
Spain
Region
Galicien
Vindistrikt
Rías Baixas
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Producent
Terra de Asorei
Volume
75
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.