Matsu El Picaro
Tyresved og masser af ungdommelighed, men uskylden er intakt.
Køb 6 stk. og spar 10%
Cedertræ
Dild
Figne
En lille gavtyv med stor smag og power
El Picaro fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, det lokale navn for Tempranillo. Druerne kommer fra 50-70 år gamle stokke, der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen gærer i store cementtanke under temperaturkontrol, således at både frugt og friskhed bevares optimalt. Vinen flaskes herefter ufiltreret, hvilket bidrager til dens autentiske og naturlige karakter.
Smagsprofil og aroma
Det giver en rubinrød farve, en intens næse af modne og søde bærfrugt samt mineralske noter. Vinen har masser af krop og afrundede tanniner, og efterlader behagelige smage af mørke frugter og lakrids, samt en lang eftersmag. Her er altså power fra ”tyre-druen” men samtidig blødhed, som gør den til en kompleks og tilfredsstillende vinoplevelse.
Madparring med Tinta del Toro
Vinen er et super godt sted at starte, hvis du gerne vil i arenaen med Tinta del Toro, men ikke er helt klar på de store og fadtunge drenge. Dog er det ikke en vin til små piger og ditto salater, men derimod et godt selskab til herremiddagen. Den passer perfekt til kraftige kødretter som bøffer, gryderetter og vildt, hvor dens robusthed virkelig kommer til sin ret.
Baggrund og navnebetydning
Fun fact: Matsu betyder ”at vente” på japansk og er en klar reference til vinstokkenes alder, der i denne serie spænder fra 50 til 100 år. El Picaro betyder ”lille gavtyv” på spansk (vi forestiller os en mørkglødet version af Emil fra Lønneberg) og etiketten på denne vin afbilleder da også en ung dreng – en indikation af, at vinen fungerer som ”startervinen” ud af de tre i serien.
Tradition møder modernitet i El Picaro
El Picaro er en vin, der formår at kombinere tradition og modernitet. Den biodynamiske dyrkning og den ufiltrerede flaskning viser en respekt for naturen og de gamle vinfremstillingsteknikker, mens den kontrollerede gæring i cementtanke sikrer en frisk og frugtig profil. Dette gør vinen til et spændende valg for både nybegyndere og erfarne vinelskere.
Velegnet til mange lejligheder
Med sin dybe farve og komplekse smagsprofil er El Picaro en vin, der kan nydes ved mange lejligheder. Den er ideel til festlige sammenkomster, hvor den kan imponere gæsterne med sin intensitet og finesse. Samtidig er den også velegnet til en stille aften derhjemme, hvor man kan nyde dens mange nuancer i ro og mag.
God til
Sommerhus
Vinsmagning
Hygge
No Bullshit
Mød dem, der har lavet din vin
Spansk familievirksomhed med en kærlighed for vin. Vintae er fra La Rioja i Spanien, men de rejser gerne langt for at få fingrene i de helt rigtige vine. Vintae blev startet af José Miguel Arambarri Terrero – en forretningsmand fra La Rioja – der i 1999 besluttede sig for at vende tilbage til familiens rødder: at producere lækre spanske vine. Desværre var familiens egne marker ødelagt af et vinlus-angreb. Han indgik i stedet samarbejde med Castillo de Maetierra og Maetierra Dominum. Det blev startskuddet for Vintae og udviklingen af Libalis-serien. Han fik senere selskab af sine sønner, Richi og José Miguel, der udgør Vintae, som vi kender det i dag.