2020

Matsu El Viejo

10053
Gammelfar med muskler efter et langt liv i marken, over 100 år gamle stokke.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
475,00 kr. InStock
Smagenoter

Cedertræ

Dild

Figne

Cedertræ
 Dild
 Figne

En barsk og stædig vin til herremiddagen

El Viejo fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Druerne er toppen af poppen og kommer fra over 100 år gamle stokke, der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen er lagret hele 16 måneder på nye franske fade, hvilket giver den en unik karakter og dybde.

Topvin med stor tyngde og dybde

Dette er altså en topvin med stor tyngde og dybde. Kombinationen af noter som mørke bær, sort peber, krydderier, masser af koncentrat og ikke mindst vinens modenhed, gør den til en fornøjelse at drikke. Den er barsk og har meget på hjerte, masser af struktur, rygrad og et godt greb om tanninerne.

Lang lagring på franske fade

Fordi den får så lang tid på fad, bliver det en fantastisk powerful vin med en lang og standhaftig eftersmag. Det gør, at den passer godt til kød! Altså ikke en vin til små piger og ditto salater, men derimod et perfekt følgeskab til herremiddagen. Uden forhåbentlig at fornærme nogen, vil vi tillade os at kalde denne gamle svinger for en mandevin.

Etiketten og historien bag El Viejo

Fun fact: Etiketten på El Viejo forestiller en gammel vinmager fra Toro. Denne vin er da også Matsu-seriens ”grand old man” lavet på druer fra ældgamle stokke. Tilbage i 1880 og 90’erne udryddede vinlusen Phylloxera stort set alle vinstokke i Europa. Senere er disse blevet genetableret ud fra nogle amerikanske varianter, men der er nogle områder, blandt andet her i D.O Toro, hvor klimaet har været så tørt og barsk, at vinlusen måtte give op.

Gamle vinstokke i Toro-regionen

Derfor er nogle af disse stokke til El Viejo over 130 år gamle. Ret sejt! Alle tre vine fra Matsu-serien er lavet på Tempranillo, som høstes på et højt plateau i Toro. Her er klimaet barsk, med solbagende dage og iskolde nætter, så det er benhårdt at være vinstok (og vinmager) her. Toro betyder ”tyr” på spansk, og det er lige præcis, hvad der karakteriserer disse vine: en stor, svedende, gammel tyr, der er stædig som bare pokker.

En oplevelse fra Toro-regionen

El Viejo er ikke bare en vin; det er en oplevelse. Den repræsenterer en dyb forbindelse til jorden og traditionerne i Toro-regionen. Hver slurk af denne vin fortæller en historie om de gamle vinstokke, det barske klima og den dedikation, der kræves for at producere en vin af denne kaliber. Det er en vin, der kræver respekt og nydelse i fulde drag.

Kompleks smagsprofil og lagringspotentiale

Med sin komplekse smagsprofil og imponerende struktur er El Viejo en vin, der kan lagres i mange år, men som også kan nydes nu, hvis man foretrækker en kraftfuld og moden vinoplevelse. Den er ideel til at ledsage kraftige retter som grillet kød, vildt og rige gryderetter, hvor dens dybde og kompleksitet virkelig kan komme til sin ret.

Traditioner og moderne vinfremstilling

El Viejo fra Matsu er en vin, der skiller sig ud i mængden. Den er et vidnesbyrd om, hvad der kan opnås, når man kombinerer gamle traditioner med moderne vinfremstillingsteknikker. Det er en vin, der vil blive husket og værdsat af dem, der har fornøjelsen af at smage den.

Årgang
2020
Oprindelsesland
Spain
Region
Castilla Y Leon
Vindistrikt
Toro
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
15%
Producent
Vintae
Volume
75
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.