2021

Jean Fery & Fils, Savigny-Les-Beaune "Ez Connardises" Blanc ØKO

11103

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
565,00 kr. InStock

Jean Fery & Fils, Savigny-Les-Beaune "Ez Connardises" Blanc

Landsbyen Savigny-lès-Beaune grænser, på nordsiden, op til byen Beaune (som navnet angiver: "lès" betyder "nær ved"). Dens vinmark er en af de ældste i Côte d’Or: beliggende på en romersk vej, der forbinder Langres med Besançon, har den tilhørt prestigefyldte abbedier og biskopper, hertugerne af Burgund, Malteserridderne, magtfulde herrer.

Oprindelsen af navnet
I modsætning til hvad man kunne forestille sig, er der intet vulgært ved navnet på lieux-dit "Ez Connardises". Dette udtryk vækker minder om ænder, der må have været. "Ez Connardises" er beliggende nær floden, ved siden af Premier Cru "Les Lavières".

Karakter
Terroiret i Savigny giver hvidvine, der er ret mineralske. Det giver bløde vine, hvilket gør den afbalanceret og kraftfuld. På næsen minder aromaerne om eksotiske frugter og hvidtjørnblomster. Konstant mundfølelse med en smuk vedholdenhed. Vin generelt mineralsk og end tilgængelig selv ung. Harmonisk udvikling 3 til 7 år.

Temperatur 12-13 °C. Den opfordrer til alle lette køkkener: grillet fisk, hvidt kød og gedeoste.

Årgang
2021
Oprindelsesland
France
Region
Bourgogne
Vindistrikt
Bourgogne
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Producent
Domaine Fery
Volume
75
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.