Tenuta I Fauri Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC
Denne Montepulciano d'Abruzzo DOC Ottobre Rosso er lavet på 100% Montepulciano
Beliggenhed: Villamagna, Chieti-provinsen i Abruzzo, Italien
Jordtype: Lerholdig og kalkholdig jord
Beskæring og opbindingsmetoder: Enkel pergola (også kaldet "single curtain")
Fremstilling: Druerne gennemgår fermentativ maceration, hvilket betyder, at drueskallerne ligger i kontakt med mosten i 10-12 dage for at trække smag og farve ud. Derefter omstikkes vinen (fjernelse af bundfald), og vinen lagres i 9 måneder i betonkar. Betonkar bruges ofte til vinlagring, fordi de tillader en lille mængde iltning, som kan udvikle vinens kompleksitet, uden at tilføre smag fra træ, som egefade ville gøre.
Tapning: Vinen tappes på flasker i juni måned
Farve: Rubinrød med lilla skær
Duft: Intens aroma
Smag: Noter af røde frugter og vilde kirsebær
Serveringstemperatur: Bør serveres ved 16-18°C, hvilket fremhæver vinens aromaer og smagsnuancer bedst.
Madparring: Denne vin passer godt til pastaretter og grillet kød. Montepulciano-druen, som vinen er lavet af, er kendt for at producere kraftige og fyldige vine, der matcher rige og smagfulde retter som disse.
Vinen Montepulciano d'Abruzzo DOC Ottobre Rosso kommer fra Abruzzo-regionen i Italien, som er kendt for at producere vine med stor karakter og dybde. Den høje kvalitet skyldes både det specielle klima og den kalk- og lerholdige jord, der giver druerne optimale vækstbetingelser.