2023

Maison Ventenac Cassandre

11287

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
159,00 kr. InStock

Maison Ventenac Cassandre

Er det en myte eller virkelighed? Moder Jord bliver varmere, og som resultat kan det være sværere at producere vine, der har den perfekte balance. For at modvirke dette plantede vi Vermentino-druen, fordi den giver vinen den spænding og friskhed, vi leder efter. Og vi må indrømme det – den smager også virkelig godt!

Vinen er lavet af 100% Vermentino og er klassificeret som Vin de France. Den indgår i den begrænsede serie "Les Dissidents", som består af eksperimentelle vine. Denne serie indeholder små partier af vine, hvor vinmageren instinktivt vælger at fokusere på enkelte druesorter og lave unikke blandinger. De eksklusive vine bryder med traditionelle regler og reguleringer i den franske vinverden og er et udtryk for frihed og kreativitet. Kun et begrænset antal flasker bliver produceret, og hver vin er omhyggeligt udvalgt baseret på de bedste kombinationer af jordbund og druer.

Smagsnoter

Druerne giver et udbytte på 60 hektoliter pr. hektar, og vinen gæres ved 18°C i rustfri ståltanke. Der sker ingen malolaktisk gæring, og vinen modnes i 3 måneder på fine bundfald, hvilket tilfører ekstra smag og tekstur. Denne Vermentino er meget frisk og har noter af hvid fersken, lindeblomst og mandarin. Smagen er spændstig med en behagelig sødme i midten af munden og en lang, vedvarende eftersmag. Den bør serveres ved 8° – 11°C for at fremhæve dens friskhed og komplekse smagsnuancer.

Ekstra information:

  • Vermentino-druen: Vermentino er en hvid druesort, der primært dyrkes i Middelhavsregionen, især i Italien, men også i dele af Frankrig som Korsika og Languedoc. Den er kendt for at skabe friske og aromatiske vine med citrus- og blomsternoter.
  • Vin de France: Når en vin er klassificeret som "Vin de France", betyder det, at den ikke følger de specifikke regler for de klassiske vinregioner i Frankrig (som AOC-reglerne). Det giver vinproducenter mere frihed til at eksperimentere og prøve nye ting, hvilket netop er tilfældet med "Les Dissidents"-serien fra Maison Ventenac.
  • Malolaktisk gæring: Dette er en proces, hvor skarp æblesyre i vinen omdannes til blødere mælkesyre. Når denne proces undlades, som i denne Vermentino, bevares vinens friske syreprofil, hvilket giver den en spændstig og livlig smag.
Årgang
2023
Oprindelsesland
Frankrig
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12,5%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.