Champagne Hautbois

2 produkter

Vi er selvfølgelig i Champagne, den berømte vinregion i det nordøstlige Frankrig. Ja, lige i hjertet af Massif de Saint Thierry - en charmerende landsby beliggende i Pévy, hvis navn kommer fra det latinske "Pes Vitis", som kan oversættes til "ved foden af ...

Champagne Hautbois Haut'thentic Brut
Champagne Hautbois Haut'thentic Brut
Wedding Bells Citron Lystig Boules og Bobler Hasselnød

Champagne Hautbois Haut'thentic Brut

På lager
399,00 kr. 250,00 kr. InStock
Champagne Hautbois Haut'rigine Vintage
Rating_Din_Vin_Guide
Champagne Hautbois Haut'rigine Vintage
Wedding Bells Feinschmecker Boules og Bobler No Bullshit

Champagne Hautbois Haut'rigine Vintage

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
550,00 kr. InStock
2 ud af 2 produkter

Vi er selvfølgelig i Champagne, den berømte vinregion i det nordøstlige Frankrig. Ja, lige i hjertet af Massif de Saint Thierry - en charmerende landsby beliggende i Pévy, hvis navn kommer fra det latinske "Pes Vitis", som kan oversættes til "ved foden af vinstokkene". Her har man længe produceret vine af exceptionel kvalitet, og det er her, vi finder Jean-Pol Hautbois.

Jean-Pol Hautbois er femte generation i en familie, der siden 1829 har haft vin som sin største passion og levevej. Hans forbindelse til jorden og passion for dyrkning af vin blev således plantet tidligt i hans liv, og en dyb forankring i traditioner og kærlighed til regionen har været afgørende for hans vej som vinbonde.

Han overtog selv driften i 1971, og hans egne børn er naturligvis allerede den dag i dag, en uundværlig del af den nuværende besætning. Familien råder over ca. 8 hektar syd, sydøst-vendte vinmarker med jord fra tertiærsektoren bestående af lerkalksten og sandet ler. Hautbois-vinmarkerne er en skattekiste af variation og terroir, og de prydes af de 3 champagnedruer Pinot Meunier, Pinot Noir samt Chardonnay, og familien har i de seneste år også med stor succes revitaliseret de 2 gamle druesorter Arbane og Petit Meslier.

Hautbois har altid arbejdet med en stærk forståelse for, at champagneproduktion er en kunst såvel som en videnskab. Han er kendt for at dyrke druerne med omhu og respekt for naturen. Med en forpligtelse til bæredygtighed og en miljømæssig tilgang til produktion af vin, følger han principperne om kontrolleret græsning med respekt for levende organismer hvor dyr, frem for pesticider, tager sig af ukrudt og jordbearbejdning, og sikrer en sund jord med optimale vækstbetingelser for druerne. Ud over at have lagt stor vægt på bæredygtig produktion ved ikke at bruge pesticider, har Hautbois udplantet forskellige typer af græs til overdække mellem stokkene i stedet for at ty til kemiske ukrudtsmidler. Ved at mindske mulighederne for fordampning, hjælper græsset sågar endvidere også med til at spare på vandet. Vinmarkerne er et pragteksempel på bæredygtig vinavl, og har en høj miljøværdi (HEV niveau 3).

Hautbois ved, at kvaliteten af druerne er afgørende for at producere enestående champagne. Derfor dyrker han druerne på sine vinmarker i Saint Thierry med stor omhu og opmærksomhed. Druerne høstes med hænderne, med nøje udvælgelse og sortering på marken sikres optimal kontrol af modenhed, og dette er blot ét led i den kæde, hvor detaljerne fra mark til flaske sikrer, at kun de bedste druer når frem til dit glas.

Allerede om vinteren fra november til marts skabes grundlaget for kommende års høst. Det er hér, der foretages såkaldt "grøn høst", hvor man både fjerner for gamle vinstokke samt beskærer og placerer både de gamle stokke og deres årsskud (canes), som man udtager, efter strenge regler, hvor de bl.a. fæstnes til en wire, der løber i den optimale højde af 60 cm.

Når foråret rammer, tyndes der løbende yderligere ud i overflødige sideskud og blade, så sollys og luft kan komme til, hvorefter de nøje udvalgte druer så endelig i august håndhøstes og presses i hele klaser så fermentering, hvor gær omdanner sukker til alkohol, kan begynde.

Malolaktisk fermentering og lagring fjerner herefter mere syre, giver brioche aroma og rundere smag, og dette er sidste skridt inden vinen flaskes og lagres i 3 til 5 år i cuvée "Upside down", hvor de sidste sedimenter samles i flaskehalsen.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.