Domaine de la Mongestine

0 produkter

Ægteparret Harry og Celine har siden 2014 drevet deres vingård i Aix-en-Provence økologisk. I 2017 omlagde de til en mere naturlig produktion med fuld fokus på biodiversitet og nul kemi i mark og kælder! De er på nuværende tidspunkt i omstilling til ...

Ægteparret Harry og Celine har siden 2014 drevet deres vingård i Aix-en-Provence økologisk. I 2017 omlagde de til en mere naturlig produktion med fuld fokus på biodiversitet og nul kemi i mark og kælder! De er på nuværende tidspunkt i omstilling til biodynamisk produktion.

Området

Domaine de la Mongestine ligger flot på skråningerne, hvor højderne varierer fra 250 til 450 meter. Det højeste punkt ligger 650 meter over havoverfladen på et stykke klippe, der er beplantet med egetræer. Der findes en smuk kontrast mellem nye og gamle bygninger i området. Blandt andet et gammelt landhus samt nyere marker, Provence-krydderier og afgrøder samt enge. Du finder gamle oliventræer adskillige steder.

Historien kort fortalt

Navnet Mongestine stammer fra den dialekt, der bruges i Provence. Det betyder munk. Landet har været beboet og bearbejdet i lang tid. Det er ikke ualmindeligt at finde ældgamle genstande i jorden, når den endevendes i forbindelse med dyrkning. Du kan være heldig at støde på keramik eller redskaber i sten. Der er med andre ord meget historie i jorden her. Jorden består bl.a. af ler og kalksten. De har desuden været certificeret økologiske siden 2014 med Certified Organic Ecocert.

Terroir, druer og økologi

Jordbunden består af ler og kalksten med et skud af sten ved foden af bjergskråningerne. En diversitet der sikrer en stærk terroir effekt. Der anvendes typiske Middelhavsdruer som f.eks. Syrah, Grenache N, Cinsault, Vermentino, Grenache B, men også Cabernet Sauvignon i stor stil. Domaine de la Mongestine har været økologisk certificerede siden 2014. Det er med til at skabe balance i landskabet i det beskyttede naturområde. Vinen får lov til at hygge sig med naturlig gær, stængler og rester i egen juice, hvor de langsomt udvikles og modnes, i tønder eller cementæg afhængig af årgang.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.