Matías Riccitelli
Washington State har Charles Smith. Argentina har Matías Riccitelli.2 store rock’n roll personligheder, der laver fantastisk vin på deres helt egen måde. Matías har det ikke fra fremmede – Hans far er Jorge Riccitelli, som har arbejdet for det meget kendte ...
Matías Riccitelli, Tinto de la Casa, Malbec
Køb 6 stk. og spar 10%
Matías Riccitelli, Gualtallary Chardonnay
Køb 6 stk. og spar 10%
Matías Riccitelli, Gualtallary, Malbec
Køb 6 stk. og spar 10%
Matías Riccitelli, Gualtallary, Pinot Noir
Køb 6 stk. og spar 10%
Matías Riccitelli, Kung Fu Pinot Noir Rosé
Køb 6 stk. og spar 10%
Washington State har Charles Smith. Argentina har Matías Riccitelli.
2 store rock’n roll personligheder, der laver fantastisk vin på deres helt egen måde.
Matías har det ikke fra fremmede – Hans far er Jorge Riccitelli, som har arbejdet for det meget kendte argentinske vinhus Bodegas Norton. Han var den første latinamerikanske vinmager, der blev Winemaker of the year i Wine Enthusiast i 2012 – bravo.
Matías er født oppe i den nordlige del af Argentina, helt oppe i Salta provinsen, i byen Cafayete, som ligger på grænsen til ørkenen og laver Argentinas allerbedste Torontes. Han flyttede til Mendoza for at udleve sin drøm om at lave vin, som ikke bare ender i store tankvogne og bliver solgt i 3 liters papkartoner i supermarkeder. Han har rejst vinverdenen tynd, men hans store mentor er stadig hans far, og i 2009 besluttede han sig til at lave sin egen vingård.
Vingården ligger i Las Compuertas, (1100 meter oppe i bjergene), som er det højeste punkt i Lujan de Cuyo. Her har han 20 hektar af uncrafted vine, som er et sted imellem 80 – 100 år gamle. Udover sine egne 20 hektar arbejder han sammen med andre vinbønder, og køber druer af dem.
I 2015 var han på udkig efter unikke vinmarker, hvilket gjorde at han tog turen til den sydligste del af landet, ildlandet (Tierra del fuego) i Patagonien, 1300 kilometer fra hans vingård. Her fandt han vinstokke der var plantet i Rio Negro dalen i 1960’erne på druerne Semilion, Malbec & Merlot.
Han laver sine vine efter de økologiske principper, men som så mange andre, vil han ikke bruge penge på certificeringer og bureaukrati. Han er med på bølgen med minimal intervention med vinen (naturvinsbølgen), hvor han ikke sprøjter, bruger minimale mængder sulfitter og bruger vinens egen gær.
Matias er først og fremmest en eventyrer, der identificerer sig som en rejsende og en utrættelig drømmer. Han har på kort tid opnået resultater som de færreste tør drømme om. I løbet af det sidste årti har Matias taget rollen chefvinmager for et af de mest prestigefyldte boutique-vinerier i Argentina. Efter utallige høster, hvor han har skabt vine fra drue til flaske over hele verden, har han besluttet at kombinere alt det, han har lært, og hellige sig til at udforske de fremragende terroir i Mendoza samt læringen fra sin mentor og far, Jorge Riccitelli. Jorge er ikke hvem som helst. Han blev den første latinamerikaner, der blev valgt som “Winemakers of the Year 2012” af det prestigefyldte amerikanske magasin “Wine Enthusiast”.
Med stolthed i familienavnet og I tråd med den voksende anerkendelse, besluttede Matias i 2009 at skabe “Riccitelli Wines” sin helt egen linje af vine, ved hjælp af druer fra de mest prestigefyldte og ældste regioner i Mendoza.
Han får hjælp af sine dygtige ansatte, der alle har en stor ”bid” af ansvaret for at Riccitelli i dag er så populært et brand. Han får hjælp og støtte af sin søster, Veronica Riccitelli, der er gæstfriheds- og brandambassadør.
Veronica Riccitelli blev født i Mendoza, men tilbragte størstedelen af sin ungdom i Cafayete, Salta. Hun begyndte sin rejse udi vinens verden sammen med sin far Jorge Riccitelli.
I 1993 vendte Veronica tilbage til Mendoza, hvor hun arbejdede i afdelingen for gæstfrihed og offentlige relationer hos nogle af de mest populære og anerkendte vinerier i regionen, såsom Norton, Ruca Malen, Achaval Ferrer og Fabre Montmayou. Veronica arbejdede også som sommelier på Park Hyatt, hvor hun var ansvarlig for at sammensætte vinkortet for hotellet. I løbet af denne tid blev hotellets vinkort anerkendt som det bedste vinkort i hele Sydamerika af Wine Spectator to år i træk.
Veronica bor i Vistalba, Lujan de Cuyo, sammen med sin mand og tre døtre.
Med på teamet er også den dygtige og talentfulde, Gabriela Lombardi, der er assisterende vinmager.
Gabriela blev født i Lujan de Cuyo og blev opdraget mellem vinmarkerne sammen med sin far. Det var her, hun udviklede kærligheden til vin og tvivlede aldrig på, at hun en dag ville blive ønolog.
Gabriela tog sin uddannelse som ønolog ved University of Juan Agustin Maza. Under studierne var hun i praktik på luksusvinmarker som Vina Cobos, Fabre Montmayou og J.P Norton. Efter at have modtaget sin ønolog-grad rejste hun til Europa og USA for at samle erfaring og dermed perfektionere sine evner under vejledning af anerkendte vinmagere som Rui Reguinga og Paul Hobbs.
Gabriela har arbejdet sammen med Matias siden 1999 som en del af Riccitelli Wines som assisterende vinmager. Hun er ansvarlig for kvalitetskontrol fra vinmarkerne til de endelige produkter i vinfremstillingsprocessen.
”Vinproduktion er ikke for kujoner”, siger Matías Riccitelli. En lysende stjerne på vinhimmelen allerede fra en ung alder. Matias Riccitelli voksede op i en familie og en region, der er dybt forankret i vinproduktion. Han er født i Cafayate, Salta, en lille landsby i det nordlige Argentina, hvor vinproduktion er alt – en allestedsnærværende handel og en livsstil. Han voksede op mellem Cafayate og Mendoza, studerede og arbejdede sammen med sin far og mentor, den legendariske vinmager Jorge Riccitelli.
Derefter rejste han meget af vinverdenen rundt, hvor han sugede lærdom og inspiration til sig for sidenhen at vende tilbage til Mendoza for at være hovedvinmager for to af Argentinas mest anerkendte vinhuse, Fabre Montmayou og Bodega Norton. Hans boutiqueejendom blev grundlagt i Las Compuertas i 2009, og det er her, han nu fokuserer al sin kreative energi på at producere vine med friskhed, nuance og livlighed.