Vigna Lenuzza

0 produkter

Ægteparret Daniele Lenuzza og Tanika Paris-Lenuzza er en ung og entusiastisk duo, som laver vin på deres lille vingård i den nordøstlige del af Italien, kun 2 minutters kørsel fra den slovenske grænse. Kenn Husted mødte det unge par på ...

Ægteparret Daniele Lenuzza og Tanika Paris-Lenuzza er en ung og entusiastisk duo, som laver vin på deres lille vingård i den nordøstlige del af Italien, kun 2 minutters kørsel fra den slovenske grænse.

Kenn Husted mødte det unge par på vinmessen Vinitaly, da han passerede deres stand i færd med at spise en ganske lækker panino.  Tanika, tilsyneladende sulten, kunne ikke undgå at komme med en kommentar, og resten er således historie.

Ikke længe efter besøgte vi den lille vingård for en skøn Friuli-oplevelse. Hun tog imod os med vådt hår, nærmest direkte fra badet og med et stort smil. Han var så entusiastisk omkring sine vine, at han næsten logrede. Det er altid fascinerende at møde så passionerede og unge vinproducenter.

Vingården har været i Danieles familie i tre generationer, men de seneste år er det Daniele og Tanika selv, der har trukket i tøjlerne og styret produktionen i en økologisk retning. De har en passion for ærlig og autentiske vin, hvilket vi straks mærkede under vores dejlig besøg hos dem.

På deres 8 hektar land har de intet mindre end 7 forskellige druer: Ribolla Gialla, Friulano, Schioppettino (Ribolla Nera), Cabernet, Merlot, Sauvignon Blanc og Pinot Grigio, fordelt på 45.000 flasker årligt.

De er især glade for deres lokale stolthed, Schioppettino druen, som kun findes i netop dette lille område af Italien. Denne drue har det godt i områdets Ponka-jord, en stenagtig jord som giver vinen en karakteristisk mineralitet. Se, der lærte vi også noget nyt.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.