2022

Bodega Ribada Seleccion Mencia

11466

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
299,00 kr. InStock

Fremstilling
Vinhøsten foregår som normalt, hvor druerne plukkes og samles i kasser. Herefter macereres druerne (det vil sige, at de knuses let for at frigive saften) ved lave temperaturer i 5-6 dage. Efter macerationen gæres vinen ved en temperatur på 25 °C. Malolaktisk gæring, som er en proces, hvor den skarpe æblesyre omdannes til en blødere mælkesyre, sker efter den almindelige alkoholiske gæring. Vinen flyttes til en ny tank for at adskille den fra gærresterne og lagres derefter uden yderligere omstikning (flytning af vinen fra én tank til en anden).

Smagsnoter
Vinen har en meget intens farve, dyb rød med granatæblerøde nuancer og et blåligt skær. Den har en meget intens aroma, hvor man tydeligt kan fornemme moden frugt som kirsebær og blommer, samt en let duft af frisk græs. I munden føles vinen blød og fyldig (glycerisk), med en god balance mellem syre og tanniner (de bitre stoffer fra drueskaller og stilke). Tanninerne er modne og harmoniske, hvilket giver en kødfuld struktur. Eftersmagen er langvarig og intens, hvilket giver en vedholdende og fyldig oplevelse.

Hvornår skal den drikkes?
Vinen er bedst at drikke mellem et og tre år efter produktionen.

Vinmager
Iria Otero Mazoy

Vinregion og type
Vinen kommer fra Ribeira Sacra-regionen i Spanien og er en ung rødvin.

Druetype
100 % Mencía, som er en druesort, der typisk dyrkes i det nordvestlige Spanien og giver frugtige og aromatiske vine.

Serveringstemperatur
Den optimale temperatur for at nyde vinen er mellem 12 °C og 14 °C.

Vingård og produktion
Vinstokkene er dyrket med espalier-metoden, hvor planterne bindes op på rækker, og udbyttet er 8000 kg druer pr. hektar.

Ekstra information:
Denne vin er typisk for Ribeira Sacra-regionen, som er kendt for sine stejle vinmarker og Mencía-druer, der trives i dette klima. Mencía-druen giver ofte vine med rige frugtnoter og en let urteagtig karakter, hvilket gør den populær i både Spanien og blandt vinentusiaster internationalt. Malolaktisk gæring gør vinen blødere og mere behagelig at drikke, især hvis man ikke er til kraftigt syreholdige vine.

 
4o
Årgang
2022
Oprindelsesland
Spanien
Region
Galicien
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Bodega Ribada
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.