NV

Tenuta I Fauri Il Piano del Cavaliere Rosato frizzante

11452

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
239,00 kr. InStock

Il Piano del Cavaliere – Let mousserende rosévin – Andengæring i flasken

Type: Halvsprudlende rosévin

Druesort: 100% lokale druer

Beliggenhed: Francavilla al Mare, Chieti, Italien

Jord: Sandet

Beskæring og opbinding: "Tendone"-system, hvor vinrankerne hænger som et gardin

Gæring: Første gæring sker i ståltanke, hvorefter vinen tappes på flaske til andengæring (med et tryk på 2 bar)

Farve: Kirsebærfarvet
Duft: Intens og delikat med en frisk, livlig moussering
Smag: Noter af brødskorpe og røde frugter
Serveringstemperatur: Bør serveres bedst ved 10-12°C
Serveringsforslag: Fremragende som aperitif, passer godt til salami, pizza, både forretter og hovedretter samt friturestegt mad

Ekstra information:
Il Piano del Cavaliere er en let mousserende rosévin fra Francavilla al Mare, en lille by i Chieti-provinsen i Abruzzo-regionen i Italien. Den er fremstillet på lokale druer og gærer først i ståltanke og gennemgår derefter en andengæring i flasken, hvilket giver vinen dens karakteristiske bobler. Denne metode kaldes "rifermentato in bottiglia", som minder om fremstillingsprocessen for prosecco, men ofte med mindre tryk, hvilket giver vinen en blødere moussering.

Vinen har en flot kirsebærfarve, og dens smag domineres af noter af friskbagt brødskorpe og sødmefyldte røde frugter som jordbær og hindbær. Den er velegnet til både lettere retter og lidt tungere måltider og er derfor alsidig i brug – perfekt til sociale sammenkomster eller som ledsager til et måltid.

Druerne dyrkes i en sandet jordbund, som giver dem en unik mineralitet. Der bruges et traditionelt "tendone"-opbindingssystem, hvor vinrankerne vokser i et gardinlignende mønster, hvilket beskytter druerne mod for meget sol og giver en mere jævn modning.

Årgang
NV
Oprindelsesland
Italien
Region
Abruzzo
Produktsubtype
Mousserende vin
Alkoholprocent
12,5%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Naturvin
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.