2021

Jean Fery & Fils, Corton Grand Cru rouge "les Chaumes" Bio

11107

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
1.500,00 kr. InStock

Jean Fery & Fils, Corton Grand Cru rouge "les Chaumes" Bio

Geologi
Den ler-kalkholdige jord er brunlig-rød med mange små sten på overfladen. Denne meget stenede jord reflekterer godt varme og lys, hvilket opretholder et sandt mikroklima (det begrænser frost og pludselige afkølinger og tillader druerne at tørre og modne hurtigt).

Oprindelse
Etymologisk betyder "Corton" "curtis d'Otton" (Ottos domæne). Ejeren af dette domæne må med al sandsynlighed have været kejser Otto den Store, som i det 10. århundrede var den første kejser af Det Hellige Romerske Rige af den Tyske Nation. Det er sjovt at bemærke, at Otto den Første, efter at have genoprettet kejserlig værdighed, blev betragtet som efterfølger til Karl den Store; og hvis Otto herskede over Corton-bakken, havde Karl den Store været ejer af vinstokke på den skråning: dem der producerer den hvide Grand Cru kaldet "Corton-Charlemagne"! Det populære sprog, der gav deres navne til de vine, der blev produceret der, har bevaret disse to kejsere i hukommelsen uden nogen omsorg for kronologi.

Appellationen
"Grand Cru" er den højeste udmærkelse, der gives til en vin fra Bourgogne. Vinstokke klassificeret i "Corton Grand Cru" er udbredt på skråningerne af Corton-bakken nord for Beaune. Vinmarken er trinvis placeret mellem 250 og 330 meters højde og danner et imponerende amfiteater, der deles af landsbyerne Aloxe-Corton, Ladoix-Serrigny og Pernand-Vergelesses.

Klassifikation
Corton er den eneste røde Grand Cru i Côte de Beaune. Domæne Férys parcel findes i kommunen Aloxe-Corton, ved stedet "Les Chaumes", som har sit navn fra de fattige lande, ofte efterladt som græsgange; ikke tunge nok til at producere rig landbrug, de er derimod særligt gunstige for vinen, som må sende sine rødder dybt for at finde næring og således udtrykke alle karakteristika af sit terroir.

Fun fact
Vidste du det? Alt fører til, at tro at den tidligere ejer, der gav sit navn til vinmarkerne i Corton, faktisk var kejser Otto den Første, som grundlagde Det Hellige Romerske Rige i det 10. århundrede; Corton var den vestlige grænse for hans imperium, og han var gift med Adelaide, datter af kongen af Bourgogne. Efter hans død overtog Adelaide af Bourgogne desuden regentskabet af Det Hellige Romerske Rige, i flere år. Hun udøvede sit ansvar med retfærdighed.

Årgang
2021
Oprindelsesland
France
Region
Bourgogne
Vindistrikt
Bourgogne
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
13%
Producent
Domaine Fery
Volume
75
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.