2021

Matsu El Picaro

10058
Tyresved og masser af ungdommelighed, men uskylden er intakt.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
139,00 kr. InStock
Smagenoter

Cedertræ

Dild

Figne

Cedertræ
 Dild
 Figne

En lille gavtyv med stor smag og power

El Picaro fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, det lokale navn for Tempranillo. Druerne kommer fra 50-70 år gamle stokke, der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen gærer i store cementtanke under temperaturkontrol, således at både frugt og friskhed bevares optimalt. Vinen flaskes herefter ufiltreret, hvilket bidrager til dens autentiske og naturlige karakter.

Smagsprofil og aroma

Det giver en rubinrød farve, en intens næse af modne og søde bærfrugt samt mineralske noter. Vinen har masser af krop og afrundede tanniner, og efterlader behagelige smage af mørke frugter og lakrids, samt en lang eftersmag. Her er altså power fra ”tyre-druen” men samtidig blødhed, som gør den til en kompleks og tilfredsstillende vinoplevelse.

Madparring med Tinta del Toro

Vinen er et super godt sted at starte, hvis du gerne vil i arenaen med Tinta del Toro, men ikke er helt klar på de store og fadtunge drenge. Dog er det ikke en vin til små piger og ditto salater, men derimod et godt selskab til herremiddagen. Den passer perfekt til kraftige kødretter som bøffer, gryderetter og vildt, hvor dens robusthed virkelig kommer til sin ret.

Baggrund og navnebetydning

Fun fact: Matsu betyder ”at vente” på japansk og er en klar reference til vinstokkenes alder, der i denne serie spænder fra 50 til 100 år. El Picaro betyder ”lille gavtyv” på spansk (vi forestiller os en mørkglødet version af Emil fra Lønneberg) og etiketten på denne vin afbilleder da også en ung dreng – en indikation af, at vinen fungerer som ”startervinen” ud af de tre i serien.

Tradition møder modernitet i El Picaro

El Picaro er en vin, der formår at kombinere tradition og modernitet. Den biodynamiske dyrkning og den ufiltrerede flaskning viser en respekt for naturen og de gamle vinfremstillingsteknikker, mens den kontrollerede gæring i cementtanke sikrer en frisk og frugtig profil. Dette gør vinen til et spændende valg for både nybegyndere og erfarne vinelskere.

Velegnet til mange lejligheder

Med sin dybe farve og komplekse smagsprofil er El Picaro en vin, der kan nydes ved mange lejligheder. Den er ideel til festlige sammenkomster, hvor den kan imponere gæsterne med sin intensitet og finesse. Samtidig er den også velegnet til en stille aften derhjemme, hvor man kan nyde dens mange nuancer i ro og mag.

Årgang
2021
Oprindelsesland
Spain
Region
Castilla Y Leon
Vindistrikt
Toro
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14,5%
Producent
Vintae
Volume
75
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.