Champagne Hautbois, Haut'thentic Brut
Læskende Pinot-dominerende Champus, med fylde & friskhed.
Champagne Hautbois, Haut'thentic Brut
Haut’thentic Brut fra Champagne Hautbois er skabt af omhyggelig udvælgelse og blanding af druer. Den unikke sammensætning af 75% Pinot Meunier, 15% Chardonnay og 10% Pinot Noir giver vinen en smagsmæssig kompleksitet med harmonisk balance mellem rundhed, friskhed og syre, der udvikler sig på tungen og blomstrer som en forårshave.
Allerede ved første øjekast i glasset fanger champagnen øjet med sin smukke gyldne farve og de fine bobler. Det er en visuel hyldest til vinens kvalitet og finesse. Duften er som en buket forårsblomster og saftige frugter. En liflig blanding af frugtnoter, aromatiske noter af blommer og fersken med subtile florale undertoner blander sig i harmoni. En duft, der bringer minder om solrige dage og glæde. På ganen er Pinot Meunier stjernen. Den bringer med sin karakteristiske runde frugtighed velsmag og en herligt velafbalanceret smagsprofil. Som smagen åbnes, afsløres en friskhed fra frugternes livlighed og mellem syrlighed. Aromatiske nuancer af hvidt frugtkød, som æble og pære, træder frem.
Haut’thentic Brut er resultatet af teknisk dygtighed og omhyggelig pleje. Med en minimumsaldring på 3 år på bånd og en dosering på brut-niveau (6 gr / liter) bevarer vinen sin tørre elegance uden at blive overvældet af sødme. Den kombinerer teknisk dygtighed med sublim frugtig rigdom og en forfriskende finish.
Haut’thentic Brut Champagne fra Jean-Pol Hautbois er blevet rost af både eksperter og entusiaster for en fremragende smag, fine bobler og det yderst autentiske udtryk for Champagne-terroir. Hans vine afspejler ikke kun hans tekniske dygtighed, men også hans lidenskab for at bringe det bedste frem i hver flaske. Jean-Pol Hautbois repræsenterer en fusion af tradition og innovation i den champagneproduktion, der har gjort Champagne-regionen verdenskendt.
Om vinhuset
Vi er selvfølgelig i Champagne, den berømte vinregion i det nordøstlige Frankrig. Ja, lige i hjertet af Massif de Saint Thierry - en charmerende landsby beliggende i Pévy, hvis navn kommer fra det latinske "Pes Vitis", som kan oversættes til "ved foden af vinstokkene". Her har man længe produceret vine af exceptionel kvalitet, og det er her, vi finder Jean-Pol Hautbois.
Jean-Pol Hautbois er femte generation i en familie, der siden 1829 har haft vin som sin største passion og levevej. Hans forbindelse til jorden og passion for dyrkning af vin blev således plantet tidligt i hans liv, og en dyb forankring i traditioner og kærlighed til regionen har været afgørende for hans vej som vinbonde.
Han overtog selv driften i 1971, og hans egne børn er naturligvis allerede den dag i dag, en uundværlig del af den nuværende besætning. Familien råder over ca. 8 hektar syd, sydøst-vendte vinmarker med jord fra tertiærsektoren bestående af lerkalksten og sandet ler. Hautbois-vinmarkerne er en skattekiste af variation og terroir, og de prydes af de 3 champagnedruer Pinot Meunier, Pinot Noir samt Chardonnay, og familien har i de seneste år også med stor succes revitaliseret de 2 gamle druesorter Arbane og Petit Meslier.
Hautbois har altid arbejdet med en stærk forståelse for, at champagneproduktion er en kunst såvel som en videnskab. Han er kendt for at dyrke druerne med omhu og respekt for naturen. Med en forpligtelse til bæredygtighed og en miljømæssig tilgang til produktion af vin, følger han principperne om kontrolleret græsning med respekt for levende organismer hvor dyr, frem for pesticider, tager sig af ukrudt og jordbearbejdning, og sikrer en sund jord med optimale vækstbetingelser for druerne. Ud over at have lagt stor vægt på bæredygtig produktion ved ikke at bruge pesticider, har Hautbois udplantet forskellige typer af græs til overdække mellem stokkene i stedet for at ty til kemiske ukrudtsmidler. Ved at mindske mulighederne for fordampning, hjælper græsset sågar endvidere også med til at spare på vandet. Vinmarkerne er et pragteksempel på bæredygtig vinavl, og har en høj miljøværdi (HEV niveau 3).
Hautbois ved, at kvaliteten af druerne er afgørende for at producere enestående champagne. Derfor dyrker han druerne på sine vinmarker i Saint Thierry med stor omhu og opmærksomhed. Druerne høstes med hænderne, med nøje udvælgelse og sortering på marken sikres optimal kontrol af modenhed, og dette er blot ét led i den kæde, hvor detaljerne fra mark til flaske sikrer, at kun de bedste druer når frem til dit glas.
Allerede om vinteren fra november til marts skabes grundlaget for kommende års høst. Det er hér der foretages såkaldt "grøn høst", hvor man både fjerner for gamle vinstokke samt beskærer og placerer både de gamle stokke og deres årsskud (canes), som man udtager, efter strenge regler, hvor de bl.a. fæstnes til en wire, der løber i den optimale højde af 60 cm.
Når foråret rammer, tyndes der løbende yderligere ud i overflødige sideskud og blade, så sollys og luft kan komme til, hvorefter de nøje udvalgte druer så endelig i august håndhøstes og presses i hele klaser så fermentering, hvor gær omdanner sukker til alkohol, kan begynde.
Malolaktisk fermentering og lagring fjerner herefter mere syre, giver brioche aroma og rundere smag, og dette er sidste skridt inden vinen flaskes og lagres i 3 til 5 år i cuvée "Upside down", hvor de sidste sedimenter samles i flaksehalsen.
God til
Boules og Bobler
Frankofil