2019

Chateau Bethanie Trousseau

10207
Lækker vin med masser af krop og charme.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
225,00 kr. InStock
Smagenoter

Hindbær

Kirsebær

Ribs

Hindbær
 Kirsebær
 Ribs

En smagsoplevelse fra Jura: krydret, frugtig og uimodståelig

Dette er en Pinot-lignende lækkerbisken. En fullbodied vin lavet på 100% Trousseau fra Arbois. Trousseau-druen er en gammel sort, der tidligere var mere udbredt i området, men som senere blev overskygget af andre sorter. I de senere år er der dog blevet gjort en indsats for at genoplive dyrkningen af Trousseau-druen og produktionen af de herlige vine, der kan laves på denne drue.

Unik karakter af Trousseau-druen

Trousseau er lidt mørkere og mere krydret end for eksempel sin egnsfælle Poulsard. Jura-bjergene og Trousseau-druen kan sammen noget helt specielt. Det minder om Bourgogne, men så alligevel ikke. Den har sin egen flotte stil, som kan indsmigre sig på de fleste. Krydret og balanceret med en frisk syre, en munter sødme, masser af intensive aromaer af frugt som røde kirsebær, hindbær og ribs, lette indslag af hvide blomster og krydderurter såsom peber.

Smagsoplevelse med rød frugt og krydderier

Smagen er ren og præget af rød frugt, peber og paprika. Velintegrerede silkebløde tanniner, en flot struktur, dejlige noter af fad, en god krop og en herlig, vedvarende eftersmag, der snildt tillader vinen at spille op imod kraftige retter samt rødt kød og vildt. Denne vin er en sand fornøjelse for ganen og kan nydes både alene og som ledsager til et godt måltid.

Tradition og innovation i Arbois Trousseau

Arbois Trousseau er et fremragende eksempel på, hvordan tradition og innovation kan gå hånd i hånd. Ved at genoplive dyrkningen af Trousseau-druen, har vinproducenterne i Arbois formået at skabe en vin, der både hylder fortiden og ser fremad. Denne vin er ikke blot en drik, men en oplevelse, der inviterer til at udforske Jura-regionens unikke terroir og vintraditioner.

Kompleks smagsprofil og elegant balance

Med sin komplekse smagsprofil og elegante balance er Arbois Trousseau en vin, der kan tilfredsstille både nybegyndere og erfarne vinelskere. Den er et bevis på, at nogle af de mest spændende vine kommer fra druer og regioner, der måske ikke er de mest kendte, men som har meget at byde på.

Årgang
2019
Oprindelsesland
France
Region
Jura
Vindistrikt
Jura
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Chateau Bethanie
Volume
75
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.