Hedvin & dessertvin

Dessertvin

En god dessertvin har en fin balance mellem sødme og syrlighed, da der mere sukker at finde her. Den skal have kraft, fylde og kompleksitet. Man tager som udgangspunkt en vin med højt sukkerindhold og reducerer den – som en god sovs – til man sidder tilbage med nogle virkelig gyldne dråber.

Der anvendes ofte Semillon eller Sauvignon Blanc, når der skal laves søde og lækre dessertvine.

Portvin/sherry

Hedvine kendetegnes ved den højere alkoholprocent der tilsættes efter man har stoppet gæringen. Det er typisk portvin, sherry og madeira.

En stor lækker peberbøf og en vintage portvin kan skabe magi sammen! En hvid portvin som aperitif smager også helt fantastisk. Vi kommer nok til at eksperimentere med portvin i fremtiden. Nogle vil måske kalde det helligbrøde, men udvikling kommer ikke altid af sig selv.

Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Producent

Organisk

Pris