Habla

Moderne vingård i skinkeland

Det mest kendte spanske hus vi har, kommer fra Extremadura, en region som ligger op ad Portugal. Her er ganske øde og affolket, og egentlig er området ikke kendt for vin, men derimod de sortfodsgrise, som går frit og spiser sig til luksuriøse skinker. Men ét hus skiller sig ud; HABLA.

Vingården ligger midt ude i ingenting, kun omringet af 200 hektarer vinmarker i et barsk og tørt klima, som kræver det ypperste af stokkene. Til gengæld giver de vin af meget høj kvalitet. Habla er en ultramoderne vingård som producerer vin med stor grundighed og finesse, og ved brug af de nyeste teknikker. Selve bygningen er et stykke moderne arkitektur i sig selv, selvfølgelig indrettet udelukkende med fokus på den optimale produktion af vin. Ja, og så har de for eksempel satellitovervåget deres marker for at finde ud af de optimale drypvandingsbetingelser og jorden er delt op i over 50 enkelte parceller, der alle overvåges individuelt.

Heste, Habla og herligheder

Kenn Husted mødte Habla’s eksportmanager Pedro Gómez på en vinmesse i Spanien, og henvendte sig egentlig kun for at give et skulderklap og lidt ros for deres virkelig gode vine. Habla var nemlig på dette tidspunkt allerede repræsenteret i Danmark. Men Pedro reagerede hurtigt og fik Kenn til at smage på herlighederne alligevel. Det viste sig, at det var længe side, der sidst var lagt en ordre, og at Habla derfor var på udkig efter nye grossister. Ja, og så er resten vel historie og vi er stadig glade for samarbejdet med dette skønne hus.

P.s. Oveni vinproduktion avler Habla også spanske fuldblodsheste, og har intet mindre end 120 af slagsen.

 • Habla del Silencio

  Smuk blanding fra det knastørre Extremadura. Bitre kirsebær tilsat en gang solbær.

  187,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Habla la Tierra

  Jordbunden med gode stramme tanniner og et strejf af støv.

  131,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris