Penley Estate

Penley Estate siger G’day mate

Penley Estates tilknytning til vin går helt tilbage til 1844, men startede for alvor med en rød sportsvogn i 1945.

Det var et sammenstød mellem hjerter og hjerner – et sammenstød, der havde været 100 år undervejs – raffineret og distelleret af to familier med bankende vinhjerter.

Da Reginal Lester Tolley troppede op til fest i sin røde sportsvogn blev Judith Anne Penfold Hyland forståeligt nok imponeret af bilen, og tilsvarende af manden bag rattet. Gnisterne fløj, romantikken blomstrede og Penley blev født (som forretningsnavn) i 1947 efter de to blev gift.

Det var dog ikke før 1988 at familienavnet Penley blev vakt til live – eller bar frugt om man vil. Det var da, at børnene af Reginald og Judith besluttede sig for at skabe egne vine – sætte mærkat på familietraditionen.

De købte et stykke land i Coonawarra, hvor de plantede Cabernet og kaldte stedet for Penley Estate. I 1989 vandt deres Phoenix Cabernet en guldmedalje ved Adelaide Wine Show.

I 1995 byggede de en rigtig vingård – en vild, med fuld hammer, imponér-mig-med-din-røde-sportsvogn-agtig vingård. Renommeet var vokset da, så det gav mening at have det hele samlet ét sted. De plantede flere druer, tilføjede lidt Shiraz i deres Cabernet og udvidede udvalget af vin. De producerede fuldblods Coonawarra rødvine, der nemt kunne gemmes og udvikles over tid.

Som årene gik blev Coonawarra rødvine en smule passé, ikke længere det sidste skrig, mere en gammel bil end en rød sportsvogn, men de fortsatte med at lave fantastiske vine.

I 2015 gik deres bror og vinmager, Kym, på pension. Det betød, at de to søstre skulle overveje deres fremtid. De kunne have solgt Penley Estate, men det gik imod deres DNA – det ville have været respektløst overfor de stærke Penfold kvinder før dem.

Deres tipoldemor, Mary Penfold, var hovedkraften bag grundlæggelsen af Magill Estate i 1844 og anses i dag som en af de mest betydningsfulde kvinder i det sydlige Australien. Siden da har der været mange stærke kvinder i familien, der alle har efterladt et aftryk.

Så i stedet for at sælge, valgte de at skyde nyt liv i vinen – så den igen kunne blive midtpunkt ved festlige lejligheder.

Deres historie er en solid blanding af udholdenhed, passion og vision med skvæt af skandaler og galskab som en uundgåelig del af det hele. Der kunne skrives en bog om det.

 • Penley Estate Pinot Sparkling

  Penley Estate Pinot Sparkling

  “Let us celebrate with wine and sweet words.”

  152,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Penley Estate Genevieve Chardonnay

  Penley Estate Genevieve Chardonnay

  “More is more and less is a bore.”

  160,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Penley Estate Hyland Shiraz

  Læder, jordbund og lakrids. Ikke flabbet australsk – mere som en rank franskmand.

  160,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Penley Estate Tolmer Cabernet

  Penley Estate Tolmer Cabernet

  “Take care of the luxuries and the necessities will take care of themselves.”

  160,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris