Adegas Terra de Asorei – Barrica

Først til mølle til galicisk genialitet.
StkPris
1+235,00kr.
6+199,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Citron
  • Fersken
  • Melon

Adegas Terra de Asorei – Barrica

Terra de Asorei Barrica en formidabel spansk hvidvin lavet på 100% Albariño-druer der, ved druernes perfekte modningspunkt i slutningen af den milde galiciske sommer, er omhyggeligt håndplukket fra småskalaplantager i Salnés-dalen, Rías Baixas. Den yderst opmærksomme pleje, disse druer modtager, fremhæver den varietale karakter af Albariño-vin, når den elegant suppleres med noter af træ. Terra de Asorei Barrica er nemlig lagret på egetræsfade i 6 måneder, som små familievindyrkere i Salnés-dalen plejede at gøre indtil 1980. Terra de Asorei Barrica er en speciel, begrænset udgave med mindre end 2.667 flasker, hvor denne tradition er genoplivet og forbedret med ny og forstærket viden, omhu og nøjagtighed.

Vinen gæres i 5 dage ved 16ºC i rustfrie ståltanke, og når densiteten når 1040 g/l, flyttes de til 500-liters egetræsfade.

Terra de Asorei Barrica har en medium-høj duft intensitet, domineret af noter fra nye fade, med baggrundsnoter af citrusfrugter. I næsen er den rig og kompleks med noter af citrus, hvide blomster, stenfrugter og toast. I munden er den frisk og frugtig med en god syre, der balancerer den fyldige frugtsmag. Vinen har en lang og behagelig eftersmag. Her er tale om en elegant og kompleks Albariño, der er lagret på franske egetræsfade i 6 måneder, hvor den har fået noter af træ, mens den stadig bevarer den distinktive varietale karakter af Albariño-vin.

Terra de Asorei Barrica er en vin med markante “ben” og en velintegreret syre med 13 % alkohol, 6,9g syre og 2,1g restsukker per liter.

  • Guldmedalje, Galicien Vin Guide 2022 (Luís Paadín)

Vinen er bedst serveret afkølet til 10-12°C og kan nydes som aperitif eller med skaldyr, fisk og retter med en medium til kraftig smag.

Producent

Produkttype

Årgang

2018

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Land

Indkøbskurv