Spar 22% v/1 stk.

Argentina Smagekasse

Argentina Smagekasse
StkPris
1+998,00kr.
998,00kr.
Føj til ønskeliste

Riccitelli, Hey Rose! 2021
Endnu et projekt fra Matias. Rosé lavet på Malbec-druen i 950 meters højde, godt oppe i Andesbjergene. Selvom rosé kan være en udskældt billig vin, så er det ikke tilfældet her.
Den får lige så meget kærlighed som hans andre vine. Den er økologisk produceret på sin egen gær. Herefter får den så en tur i de æggeformede betontanke. Vinen har en smuk laksefarve, med en masse hvide blomster i næsen, og en varm smag af modne citrusfrugter.

Krontiras Malbec Natural 2021
Malbec må sige at være den mest kendte drue fra Argentina, og med rette, den kan rigtig meget! Her et eksemplar fra Maipú-dalen. Som de andre vine fra Krontiras, er denne her heller ikke helt efter den klassiske bog. Den er lavet helt ”Au Naturel”. Der er intet tilsat, hverken sulfitter, eller andet udefrakommende. Vinen er lavet på sin egen naturlige gær, og den er ufiltreret. Hvis man er glad for en ung Cabernet Franc, så vil denne vin falde i rigtig god jord. Farven er mørk lilla, som Malbec fra Argentina ofte er. Den er lettere jordet, og har smag af grøn peberfrugt. Tanninerne bider lidt igen, en vin der venter på den store fede steak, hvor den er et perfekt match!

Paso a Paso Orange 2021
Et vildt field blend, med 4 forskellige druer fra 3 forskellige områder i Mendoza. Et blend af druer, vi sjældent ser udenfor Argentina. Criolla Grande, der er en af de gamle produktive druer som blev plantet tilbage fra da Spanierne kom på besøg, med en Rosé Moscatel, som også er en sjælenhed, tilsat den mere aromatiske drue Torontes, gør vinen til et blomstrende bekendtskab. Vinen er lavet som en orangevin, der har maceret i mere end 150 dage. Vinen er en symfoni af hyldeblomst, smørblomster, sødmefyldte friske abrikoser, hyben, akaciehonning, og en skarp friskhed som tørrede appelsiner. En ren slubrevin, der trods sin orangevin status, er utrolig letbenet, og ikke præget af tørre tanniner. Vinen har tjek på alle naturvinsparametrene!
Håndhøstet, på egen gær, ufiltreret, og intet tilsat.

Jyllands-Posten (4 stjerner): Orangevin eller noget derhenad. Livlig, glad frugt, noter af orangeskal! Frisk syre, og kraft nok til karryen. Glad drik.

Riccitelli, The Party, Malbec 2020
Det der gør denne Malbec så anderledes fra de andre Malbec vine fra Matias, er at når drueklaserne kommer ind, har han valgt ikke at tage druerne af stilken, men fermenterer det hele sammen. Det er en trend man er begyndt at se en del i Bourgogne, det fremhæver frugten, og giver vinen en mere lysere farve, og et frugtigt udtryk med masser af blomstrende og spicy noter. Igen ingen brug af kunstigheder, ikke engang fade. Han holder sig til sine små betontanke, hvor vinen ligger i 12 måneder.

Riccitelli, Blanco de la Casa Blend 2021
Sikke en blanding!
40% Sauvignon Blanc fra Gualtallary på kalkholdig jord i 1400 meters højde.
40% Semillion på 50 år gamle vinstokke i La Consulta, på sandholdig jord.
20% Chardonnay fra La Carrera, der ryger helt op i 1700 meters højde på sand og lerjord.

Og ikke nok med det. Druerne modnes forskelligt og bliver også høstet på 3 forskellige tidspunkter fra første uge i marts til anden uge i april. Druerne forbliver adskilt indtil efter at vinen er færdig, og derefter blandet sammen i æggeformede betontanke, hvor de ligger og hygger sig i 6 måneder. Vinen har mange lag fra de forskellige druer. De noter der kommer frem, er grønne æbler, frisk hø, en kompleksitet og fylde, sammen med en frisk mineralitet, der gør at den sagtens kan hamle op med lettere lyse kødretter.

Riccitelli, Gualtallary, Pinot Noir 2020
Der er kun én grund til at vi har taget hans Pinot Noir – og det er højdemeter.
Vinmarkerne ligger i 1400 meters højde, dvs. varme dage og kolde nætter, som gør at druerne modnes langsomt og ikke bliver til en gang marmelade. Vinen er håndhøstet og 25% af vinen er presset i hele drueklaser. Det er vinens egen gær, der bliver brugt og vinen fermenterer og lagres i små brugte egefade. Etiketten har en kaktus på. Dem er der mange af oppe i Andesbjergene. Vinen har en vis fylde, men uden det kammer over. Den har mere vilde bær over sig end sine europæiske brødre.

Produkttype

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Land

Producent

Indkøbskurv

Vind et gavekort på 500 kr. til Husted!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. der frit kan bruges på steder i Husted familien.