Clemens Strobl Lössling – ØKO

Stor kraftig og rund. Utroligt at der kan komme så meget fylde på en Grüner.
StkPris
1+625,00kr.
6+531,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Lime
  • Melon
  • Pære

Lössling

Denne vin er fra enkeltmarken Lössling. En lille mark 300 meter over havets overflade, der falder direkte mod syd i små terrasser.

De ca. 35 år gamle stokke vokser i en veldrænet sand- og kalkholdig jord og høstudbyttet holdes ekstremt lavt. Druerne får lov til at hænge lidt længere på stokkene, hvilket betyder de får mere fylde og lidt mere sødme.

Resultatet er en Superliga-Grüner, som i kvalitet kan minde om og sammenlignes med de helt store hvide Bourgogne vine. Vinen spontangæres kortvarig på store gamle fade og lagres herefter på ståltanke, og man fornemmer straks smørfedmen kombineret med den præcise syre og den dybe fylde af frugt underneden. Køb den, hvis du vil prøve Grüner Veltliner i østrigsk topklasse.

Clemens Strobl Lössling Grüner Veltliner  – 94p – Morten Bundgaard, Jyllands-Posten 

“Strobl-familiens vinprojekt er relativ nyt, Clemens’ første årgang var 2008, efter at han havde øvet sig på at lave vin sammen med en kammerat i det nordlige Slovenien. Lössling er Clemens’ bud på en ukonventionel topgrüner. Den stammer fra løssholdige parceller i topmarken Hengstberg og er en kende mere ekspressiv og udadvendt end Schreck. Men uden at miste fodfæste, uden at give slip på den harmoniske signatur, som præger husets vine. Den lange tid på fingæren har forlenet vinen med en lækker fedme og en autolytisk dybde, druens typiske så urtede, pebrede primærfrugt er nedtonet, og vinen har snarere tilegnet sig en burgundisk, kalket karakter godt understøttet af elegant røgede fadnoter. Smagen er rundere, blødere end Schrecks, men stadig med klarhed og koncentrationen i behold. Fuld af gul stenfrugt og spicy noter, der fanges af en moden, velafbalanceret syre, behagelige tanniner og slutter salt i den lange finale.”

Producent

Produkttype

Sulfitter

Ja

Årgang

2021

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Vindistrikt

Indkøbskurv