Husted Vin Valentina Smagekasse

Italienske Valentina Passalacqua er verdens største producent af naturvin. Hun laver gerne sine vine i 1-liters flasker, så der er mere at nyde!

Vi har fundet 6 forskellige flasker fra hendes katalog, så naturvinselskere kan få sig en lækker oplevelse i mange forskellige farver og smagenoter.

1.390,00 kr. Available in stock

Om smagekassen

Smagekassen indeholder

1 fl. Rosso Puglia
Negroamaro, kongen af Syditalien, eller er det Primitivo.
Det er en smagssag, men jeg hælder helt klart til Negroamaro. Og navnet på druen, ja Negro er latinsk for sort, og Maru på græsk. Betyder den sorteste af det sorte, så der er knald på farven?

Her i den røde udgave med kun 12,5%. Det skriger på lettere afkøling og en lun aften på terrassen.

En meget bærfyldt vin, både af brombær og modne kirsebær, men også de mere sarte røde tranebær og granatæble kan smages.

1 fl. Rosé Puglia Rosato
Og hvorfor så en Rosé på den sorteste af de sorte druer, Negroamaro?
Syditalienere elsker deres mørke rosé, og er ikke hoppet med på den fesne Provence-stil, og det synes jeg er ret fedt.

Vinene er mere vinøse, har mere kraft, og passer perfekt til det syditalienske køkken.
Smagen er en blanding af de røde frugter som tranebær og granatæble, men har også en god dyb bund af røde kirsebær. Det er som om at man kan smage, at vi ikke er lagt fra havet, der er en lidt saltet smag i vinen, der kun gør den godt.

1 fl. FrecciaBomb Rosé
Denne her er ret sjov. Pet Nat er den gamle måde at lave boblende vin på, hvor fermenteringen sker i flasken, og på den måde dannes der lette bobler.

Freccianera er en sammentrækning af Freccia som er gær på Italiensk, og så nera, som dækker over druen Nero Di Troia, den sorte drue fra byen Troja, som ligger en times kørsel fra Valentinas vingård.

Hun høster druen i begyndelsen af august. Dem presser hun og laver en almindelig vin ud af. Så høster hun endnu en omgang Bombino, men først i oktober, og den most ligger hun på køl til foråret.

I foråret hvor det bliver varmere tilsætter hun mosten fra køleren til den almindelige vin, sætter kapsel på, og ligger dem ud i et drivhus, så de kan nyde godt af forårssolen. Når den ”nye” vin bliver tilsat, begynder vinen at gære i flasken og dermed skabes der bobler.

Valentina siger, at det er ligesom at vinen bliver genfødt, og det skal den da blive under den skinnende sol, og helst efter månekalenderen, så den kommer godt på vej.

Hvordan smager den så: Det er et frisk pust af eksotiske frugter, og storduftende blomster. Lettere perlende, sødmefyldt og letdrikkelig med sine 9,5%

1 fl. Hellen Rosso
En rødvin i den lettere genre, smagen er på de røde frugter og især morbær træder igennem.
Har et kalkagtigt udtryk, og da hun har presset den hurtig igennem er der ikke det meget tanniske bid, men snarere en let kildren på tandkødet.

1 fl. Hellen Bianco Falanghina
Hvidvin lavet på druen Falanghina, som har noter af citron, kvæde og umodne bananer. Den har en tilpas høj syre, der gør den god til de lidt federe retter.

En lille fun fact til Københavnerne:
Jeg har en vinbar på Værnedamsvej, der hedder Falernum.
Den er opkaldt efter det område omkring Rom tilbage på Cæsars tid, hvor der blev dyrket vin.
Og Falanghina-druen har taget sit navn fra det område.

1 fl. Vinetto
Lys, frisk og fræk rødvin på kun 10%. Du kommer til at elske den! Køl den godt ned og del den.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.