Jean Fery & Fils, Savigny-Les-Beaune “Ez Connardises” Blanc ØKO

Jean Fery & Fils, Savigny-Les-Beaune “Ez Connardises” Blanc Landsbyen Savigny-lès-Beaune grænser, på nordsiden, op til byen Beaune (som navnet angiver: “lès” betyder “nær ved”). Dens vinmark er en af de […]
StkPris
1+565,00kr.
6+480,00kr.
Føj til ønskeliste

Jean Fery & Fils, Savigny-Les-Beaune “Ez Connardises” Blanc

Landsbyen Savigny-lès-Beaune grænser, på nordsiden, op til byen Beaune (som navnet angiver: “lès” betyder “nær ved”). Dens vinmark er en af de ældste i Côte d’Or: beliggende på en romersk vej, der forbinder Langres med Besançon, har den tilhørt prestigefyldte abbedier og biskopper, hertugerne af Burgund, Malteserridderne, magtfulde herrer.

Oprindelsen af navnet
I modsætning til hvad man kunne forestille sig, er der intet vulgært ved navnet på lieux-dit “Ez Connardises”. Dette udtryk vækker minder om ænder, der må have været. “Ez Connardises” er beliggende nær floden, ved siden af Premier Cru “Les Lavières”.

Karakter
Terroiret i Savigny giver hvidvine, der er ret mineralske. Det giver bløde vine, hvilket gør den afbalanceret og kraftfuld. På næsen minder aromaerne om eksotiske frugter og hvidtjørnblomster. Konstant mundfølelse med en smuk vedholdenhed. Vin generelt mineralsk og end tilgængelig selv ung. Harmonisk udvikling 3 til 7 år.

Temperatur 12-13 °C. Den opfordrer til alle lette køkkener: grillet fisk, hvidt kød og gedeoste.

Producent

Produkttype

Sulfitter

Ja

Årgang

2021

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv