Matsu El Recio, Magnum

Velplejet og i sin bedste alder. 90 år gamle stokke and still going strong.
StkPris
1+449,00kr.
6+381,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste
  • Cedertræ
  • Dild
  • Kirsebær
  • Tobak

Matsu, El Recio Magnum

El Recio fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Druerne kommer fra 90-100 år gamle stokke, “der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen lagret en del længere end lillebroren El Picaro, hele 14 måneder på gamle fade.

Resultatet er en “fullbodied” vin med masser af kraft og energi. Farven er intens rubinrød og i næsen fornemmes de mange lag fra fadlagringen, både chokolade, vanilje og modne sorte frugter. I ganen er den rund og silkeblød med et diskret hint af glycerin-fedme og en interessant lang mineralsk eftersmag.

Her er altså power fra ”tyre-druen” men samtidig en behagelig blødhed. Dog er det ikke en vin til små piger og ditto salater, men derimod et godt selskab til herremiddagen.

Fun fact: Modsat etiketten på El Viejo, som rent faktisk er en gammel vinmager fra Toro, så er manden på denne flaske en hollandsk skuespiller bosat i Barcelona. Han er altså blevet castet som model til etiketten, og det har han med tiden fået udnyttet til fulde. Hver gang han spotter en flaske med sit eget fjæs på, går han nemlig ind i den pågældende butik eller vinbar og påstår, at han har en aftale med vinhuset om, at han må få en gratis flaske.

Det lille trick bruger han så tit, at Vintae er ved at være lidt træt af ham. Går den, så går den. Alle tre vine fra Matsu-serien er lavet på Tempranillo, som høstes på et højt plateau i Toro. Her er klimaet barsk, med solbagende dage og iskolde nætter, så det er benhårdt at være vinstok (og vinmager) her. Toro betyder ”tyr” på spansk, og det er lige præcis, hvad der karakteriserer disse vine: en stor, svedende, gammel tyr, der er stædig som bare pokker.

Indhold

150

Alkohol

14.5

Vindistrikt

Producent

EAN/Gtin

8437008695792

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Produkttype

Druer

Sulfitter

Ja

Årgang

2020

Indkøbskurv